bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Define Avcıları İş Başında

GENEL

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bir grup vatandaş resmi olarak yaptıkları başvuru sonucunda köylerinde define arıyorlar.Akçaabat ilçesine bağlı Adacık beldesi Güney Köyü’nde bir araya gelen 10 kişilik bir grup define aramak için başvuru...

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bir grup vatandaş resmi olarak yaptıkları başvuru sonucunda köylerinde define arıyorlar.

Akçaabat ilçesine bağlı Adacık beldesi Güney Köyü’nde bir araya gelen 10 kişilik bir grup define aramak için başvuru yaptı. Resmi kuruluşlarca kabul edilen başvuru sonucunda 10 kişi iş makinesiyle toprağı delmeye başladılar. Define arama çalışmalarına Maliye, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden tarafından görevlendirilen kişiler ve jandarma ekipleri de takip ediyor. Yapılan çalışmaların ardından define çıkması durumunda devlet yüzde 60 pay alacağı belirtilirken, yüzde 40’lık payın ise define için arama yapan 10 kişiye bölünecek. Arama çalışmalarına devam edilen define işleminin bugün biteceği öğrenildi.

Yaptıkları tahminlerin sonucunda define aramaya başladıklarını belirten Erol Kerimyar, “Define sevdasıyla geldik burada arama yapıyoruz. Bugün bu define işlemini bitireceğiz. Önceden bazı tespitler yapmıştık ama şimdilik öyle gözüküyor ki yanılmışız. Burayı kapatarak başka yerlerde arama yapacağız. Define işlemi resmi olarak yapılıyor. Tapu sahibi ile birlikte 10 kişilik bir grubumuz var. Durmak yok yola devam” dedi.

Define arayan 10 kişinin içinde bulunduğu Süleyman Koç ise, “Define işlerinde daha önceden bulan arkadaşlarımız vardı. Ondan sonra gelenek haline geldi. Define işlemlerine devam edeceğiz, umudumuz var. Burası olmazsa başka yerlerde tekrar arama yapacağız. Bu bir hobidir. Böyle devam edecek. Parada çıksa güzel olacak ama şuanlık çıkmadı. Haritamız yok önceden gelen dedelerimizin anladıklarından yola çıktık” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.