bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çözüm Süreci Batmanlı Arıcıları Sevindirdi

GENEL

Batman’da bal üreticileri, çözüm süreci ile birlikte daha önce çıkamadıkları yaylalara çıkmanın sevincini yaşıyor.Batman’ın Sason ilçesindeki bal üreticileri, yıllardır terör nedeniyle gidilemeyen yaylalara kovanlarını götürmeye...

Batman’da bal üreticileri, çözüm süreci ile birlikte daha önce çıkamadıkları yaylalara çıkmanın sevincini yaşıyor.

Batman’ın Sason ilçesindeki bal üreticileri, yıllardır terör nedeniyle gidilemeyen yaylalara kovanlarını götürmeye başladı. Sason bölgesindeki arıcıların bu zamana kadar terör nedeniyle istifade edemediği yaylaları çözüm süreciyle birlikte kullandıklarını belirten Sasonlu arıcı Seyyithan Barış, mayıs ayı itibari ile yaylalara çıkmaya başladıklarını kaydetti. Bölgedeki doğal ortamdan önceki yıllarda yeterince faydalanılamadığını ifade eden Barış, çözüm süreciyle birlikte sıkıntıların biteceğine ve kötü günlerin geride kalarak tüm arıcılar için güzel günlerin geleceğine inandıklarını söyledi. Çözüm sürecinden umutlu olduklarını da dile getiren Barış, süreçle birlikte arıcıların kazançlarının artacağını dile getirdi. Barış sürecini çok olumlu bulduklarını ifade eden Barış, daha önce kolluk kuvvetlerince kapalı tutulan bazı yaylaları kullanmanın zamanının geldiğini belirtti. Türkiye'deki en kaliteli balın Sason yöresinde üretildiğini savunan Barış, yöredeki dağlarda arıların daha çok bal yaptığını ve bu nedenle bölgeden özellikle yararlanmak istediklerini vurguladı. Seyithan Barış, “Çözüm sürecinin gelmesiyle beraber artık bu bölgelere arılarımızı rahat bir şekilde getirip balımızı üretiyoruz. Daha önce bu bölgeler çok zordu. Her tarafta olaylar ve çatışmalar oluyordu. Barış süreciyle beraber çatışmalar artık olmuyor. Barışın gelmesiyle verimimiz daha çok olacak. Daha önce hayvanlarımızı yaylalara çıkarmaya korkuyorduk. Şimdi ise çok rahat bir şekilde yaylalara çıkıyoruz. Bu bölgede tek gelir kaynağımız arıcılıktır” dedi.

Ürettikleri balda hiçbir katkı maddesinin bulunmadığını, tamamen doğal olduğunu söyleyen Barış, “Sason balı çok meşhurdur. Bu baldan insanların istifade etmelerini ve fayda görmelerini istiyoruz. İnşallah bu sene iyi bir verim alacağız. Balın kilogramını önceden 75 TL'ye veriyorduk. Bu sezonda da aynı fiyata satmayı düşünüyoruz. Bize faydası olduğu gibi alıcılarımıza da faydamız olsun istiyoruz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.