bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çimento Atıkları Alabalıkları Telef Etti İddiası

GENEL

Trabzon'un Maçka ilçesinde, tarihi Sümela Manastırı’nın yer aldığı Altındere Vadisi’nde iddiaya göre, yaylada yol yapım çalışması sırasında dereye bırakılan çimento atıklarının havuzlarda bulunan suya karışması sonucu, dere...

Trabzon'un Maçka ilçesinde, tarihi Sümela Manastırı’nın yer aldığı Altındere Vadisi’nde iddiaya göre, yaylada yol yapım çalışması sırasında dereye bırakılan çimento atıklarının havuzlarda bulunan suya karışması sonucu, dere üzerinde bulunan 2’si özel sektöre ait 3 alabalık çiftliğinde milyonlarca alabalığın telef olduğu ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Altındere Vadisi'nde iddiaya göre, yaylada yol yapım çalışması sırasında dereye bırakılan çimento atıklarının havuzlarda bulunan suya karışması sonucu, 2 özel sektöre ait alabalık çiftliğinin yanı sıra, Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Altındere Alabalık Üretme Yetiştirme İstasyonu'nun da aralarında bulunduğu tesislerde milyonlarca alabalığın telef olduğu ileri sürüldü. Telef olan balıkların ölüm nedenlerinin belirlenmesi için balıklardan numune alındı.

Derede suyun bulanık aktığı gözlenirken, vatandaşlar daha önce de derede buna benzer bir olay yaşandığını, son yaşanan olayda ise aldıkları bilgilere göre 2 milyon kadar balığın telef olduğunu söyledi.

Öte yandan, jandarma olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken, zarara uğrayan işletme sahiplerinin, zararlarının karşılanması için gerekli yerlere başvurduğu kaydedildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.