bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çam Kozalağından Dinozor

GENEL

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, geri dönüşüme katkı amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, içi çam kozalağı ile doldurulmuş demirden yapılan 3 tonluk dinozor figürü, şehrin en işlek caddesinde yerini aldı.Toroslar...

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, geri dönüşüme katkı amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, içi çam kozalağı ile doldurulmuş demirden yapılan 3 tonluk dinozor figürü, şehrin en işlek caddesinde yerini aldı.

Toroslar Belediyesi'nce başlatılan çalışma kapsamında, ince tellerle yapılmış hayvan figürlerinin içini dolduran çam kozalakları caddeleri süslemeye devam ediyor. Proje çerçevesinde yapılan yaklaşık 3 ton ağırlığındaki dinozor figürü de şehrin en işlek caddesinde yerini aldı. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde yaklaşık 10 günlük çalışmanın ardından 1,5 ton demir ve 1,5 ton kozalakla dev bir dinozor yapıldı. Demirlerin arasına kozalakların yerleştirilmesinin ardından dinozor heykeli, çok sayıda personelin yardımıyla vinçle bir TIR'a yüklendi. Uzun uğraşlar sonucu Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden çıkarılabilen dinozor figürü, daha sonra TIR'la şehrin girişindeki Akbelen Bulvarı'na götürüldü. Dinozor heykeli yine özenli bir çalışma ile burada orta refüje yerleştirildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hayata geçirdikleri geri dönüşüm projesiyle ormanda atıl halde bulunan, yangınları tetikleyen çam kozalaklarına işlevsellik kazandırdıklarını söyledi. Ekolojik dengeyi koruma adına doğada çürümesi uzun süren malzemelerin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tuna, "Sanayileşen dünyada ekolojik dengeyi bozan insanoğludur. Bu tür malzemeleri değerlendirerek bunlara dikkat çekmek ve bu nüansı yakalamak durumundayız. Belediye olarak bu anlamda bir çok projeyi ortaya koyduk. Bundan sonraki süreçte de beyin jimnastiği yapmak suretiyle yeni projeleri hayata geçireceğiz. İnsanları yeniden uyarıyoruz. Bu dünyayı ve ekolojik dengeyi sarsacak hiçbir atık malzemeyi doğaya bırakmayalım. Yok etme noktaları varsa oralarda değerlendirmek suretiyle yeniden kazanıma sunalım" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.