bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çadır Camide Cuma Namazı

GENEL

Çanakkale'de, Esenler Mahallesi'nde 'Kınalı Kuzular Camii'nin arsasına kurulan çadırda vatandaşlar vakit ve cuma namazlarını kılıyor.Bilhassa cuma günleri dolup taşan camide cuma hutbesi yaklaşık yarım metre yükseklikteki bir merdivende...

Çanakkale'de, Esenler Mahallesi'nde 'Kınalı Kuzular Camii'nin arsasına kurulan çadırda vatandaşlar vakit ve cuma namazlarını kılıyor.

Bilhassa cuma günleri dolup taşan camide cuma hutbesi yaklaşık yarım metre yükseklikteki bir merdivende okunuyor. Yaz aylarında 40 dereceyi bulan sıcaklıkta kılınan namazlara cemaatin ilgisi hayli yüksek. Kınalı Kuzular Camii Derneği tarafından yapılan bir barakada çaylarını içen cemaat, namaz vakitlerini de burada bekliyor. Vakit namazlarında 20 ile 30 kişi arasında cemaatin olduğu çadır camii, cuma günleri ise dolup taşıyor. Çadır camide müftülük tarafından geçici olarak görevlendirilen imamlar dönüşümlü olarak görev yapıyor. Normal camilerde minberde okunan cuma hutbesi, çadır camide yarım metrelik bir merdivende okunuyor.

Kınalı Kuzular Camii Derneği Başkanı Muharrem Dinler, "Camimiz külliye halinde olacak. Altında toplantı salonu, iş yerleri ve kütüphane olacak. İnşaat başlamadığı için arsaya bu çadırı kurduk. Cemaatimizle ibadetimize devam ediyoruz. Bütün Çanakkale'den destek istiyoruz. En yakın cami birkaç kilometre ötede. Cuma namazında dolan camimiz vakit namazlarında da kalabalık oluyor" dedi.

Çanakkale Müftüsü İbrahim Öcüt, “Kınalı Kuzular Camii Çanakkale'nin en büyük camii olacak. Resmi prosedürü tamamladık. Caminin yerindeki çadırda şu anda ibadet yapılıyor. Caminin yeri belli olsun, yardım yapmak isteyenler yardım yapsın istiyoruz. Şu anda vakit namazları, cuma namazı kılınıyor. İnşaata yakında başlayacağız. En kısa zamanda temel atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.