bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan Kırıkkale'de

GENEL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Kırıkkale'de Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (Osb) kurulacağı arazide incelemelerde bulundu. Osb ile ilgili çalışmalarda 7-8 aylık gibi bir süre içerisinde...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Kırıkkale'de Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (Osb) kurulacağı arazide incelemelerde bulundu. Osb ile ilgili çalışmalarda 7-8 aylık gibi bir süre içerisinde önemli bir noktaya gelindiğini kaydeden Prof. Dr. Aslan, bir OSB'yi kurmanın en önemli yolu, oraya müteşebbisleri çekmektir" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, çeşitli ziyaret ve temaslar için Kırıkkale’ye geldi. Prof. Dr. Aslan ilk önce Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret ederek Valilik şeref defterini imzaladı.

Daha sonra Prof. Dr. Aslan ve beraberinde Vali Ali Kolat ile birlikte Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulacağı arazide incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardında basın mensuplarına bir açıklama yapan Prof. Dr. Aslan şunları kaydetti:

"Kırıkkale Silah İhtisas Osb ile ilgili çalışmalar 7-8 aylık bir süre içerisinde önemli bir noktaya geldi. Özellikle Sayın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın çok ciddi destekleri, sayın Bakanımızın Bakanlıktaki liderliği ile bu işin hızlandırılmasında önemli katkıları oldu.

Burada en önemli aşama, bürokraside geçen aşamaydı ve bürokrasideki en önemli aşama da ÇED raporunun yayınlanmasıydı. ÇED raporunun yayınlanması, hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de ilgili bürokratlarımızın destekleriyle çok kısa bir sürede çıktı. Bugün bu müjdeyi verebiliriz. Bürokratlarımız kısa sürede dosyayı hazırlayıp bize teslim etti. Ben de bu dosyayı Valimize teslim ediyorum. Bir Osb'yi kurmanın en önemli yolu oraya müteşebbisleri çekmektir. İnşallah kısa zamanda temel atma gerçekleşir."

Vali Ali Kolat da vermiş olduğu katkılardan dolayı Müsteşar Aslan’a teşekkür ederek hazırlanan ÇED raporunun yer aldığı dosyayı aldı.

Vali Kolat, Silah İhtisas OSB'nin kurulması için büyük gayret gösterdiklerini dile getirerek, bu konuda iyi bir noktaya gelindiğini söyledi. Vali Kolat, "Arsamız oldukça güzel bir mekandadır. Hep beraber çalışarak iyi bir noktaya geldik. Artık bundan sonra iyi bir müteşebbis heyeti oluşturup, kuruluş protokolünü imzalayacağız. Yerle ilgili istimlak çalışmalarını başlatacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kırıkkale ve ülkemiz için büyük bir hizmet olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Dosyayı alan Vali Kolat istenen verilerin en kısa sürede ilgili bakanlıklara iletileceğini sözlerine ekledi.

Müsteşar Prof. Dr. Ersan Aslan, Vali Kolat ve eşi İlksen Kolat daha sonra Kırıkkale’de çeşitli yardım faaliyetlerinde bulunan Beşinci Mevsim Yardım Derneği’nin Öğretmenevinde düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.