bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bayram Tatilinde Yağış Beklenmiyor

GENEL

Orta Karadeniz Bölgesi'nde hava sıcaklığının pazar günü 3 ila 5 derece azalacağı, Kurban Bayramı’nın 2. gününden itibaren ise 6 ila 10 derece artacağı bildirildi.Meteoroloji 10. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), Orta Karadeniz'de...

Orta Karadeniz Bölgesi'nde hava sıcaklığının pazar günü 3 ila 5 derece azalacağı, Kurban Bayramı’nın 2. gününden itibaren ise 6 ila 10 derece artacağı bildirildi.

Meteoroloji 10. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), Orta Karadeniz'de (Samsun, Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat, Ordu) haftalık hava tahmini hakkında açıklama yaptı. BTUM’dan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bu haftanın ikinci yarısından itibaren mevsim normalleri ve yer yer birkaç derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları pazar günü Rusya üzerinden gelecek olan serin hava ile birlikte 3 ila 5 derece azalacak. Arife günü sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Fakat Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasıyla beraber, bayramın 1. gününden itibaren (salı) batı bölgelerde, 2. gününden itibaren (çarşamba) ise bölge genelinde sıcaklıkların kademeli olarak ve hissedilir derecede (6 ila 10 derece) artacağı, mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Havanın genellikle parçalı ve az bulutlu seyredeceği, pazar ve pazartesi (arife) günleri kıyı kesimlerde bulutlanmanın artacağı öngörülüyor. Bayram tatili süresince bölge genelinde yağış beklenmiyor. Yarın (cuma) ve cumartesi günü ise iç ve yüksek kesimlerde gece ve sabah ilk saatlerde lokal olarak sis bekleniyor. Rüzgarların; genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden, hafta sonu ve pazartesi günü ise kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.