bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bayram Öncesi Şehitliklerde Gözyaşı Ve Dua Vardı

GENEL

Ramazan Bayramı arefesinde şehit ailelerinin mezarlık ziyaretleri duygusal anlara sahne olurken, şehit yakınlarının ortak dileği “artık kan dökülmesin” oldu.İzmir Kadifekale Hava Şehitliği her bayram öncesi olduğu gibi bu arefe gününde...

Ramazan Bayramı arefesinde şehit ailelerinin mezarlık ziyaretleri duygusal anlara sahne olurken, şehit yakınlarının ortak dileği “artık kan dökülmesin” oldu.

İzmir Kadifekale Hava Şehitliği her bayram öncesi olduğu gibi bu arefe gününde en yoğun günlerinden birini yaşadı. Şehit yakınlarını İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler şehitlik girişinde karşılarken, askerlerin şehit mezarlarını bayram için hazırladığı görüldü. Türk Bayrakları ile donatılan şehitlikte mezarlık çevreleri yine askerler tarafından temizlendi. Şehit aileler hem gözyaşlarına boğulurken hem de Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Şehit yakınlarının ortak dileği artık kan dökülmesin” oldu.

"Evlat acısı çok zor diyen", 1993 yılında şehit düşen Uğur Übey’in annesi Kıymet Übey, “Evlat acısı çok zor. Allah düşmanıma vermesin. Bayram bizim neyimize. Tek evladımdı. Bizim içimiz yandı, başka annelerin yürekleri yanmasın, buna bir son verilsin. İnşallah barış süreci olumlu olur” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin durumunun belli olduğunu, hiçbir şey demeye gerek olmadığını anlatan Aklın Aydın, şunları söyledi: “Sadece bu çocuklar niye öldü diyorum. Barış süreci değil ne olursa olsun bizim içimiz yanıyor. Herkes barış istiyor ama bu çocuklar niye öldü diyorum. Kim için ne için öldüler.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.