bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Basın Özgürlüğü Ödülleri Sahiplerini Buldu

GENEL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1989 yılından bu yana her yıl verdiği 'Basın Özgürlüğü Ödülleri' sahiplerini buldu.Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2013 Basın Özgürlüğü Ödülleri, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü'nde...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1989 yılından bu yana her yıl verdiği 'Basın Özgürlüğü Ödülleri' sahiplerini buldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2013 Basın Özgürlüğü Ödülleri, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü'nde verildi. The Marmara Taksim Oteli’nde gerçekleşen, CNN Türk spikeri Başak Şengül sunduğu programda basın emekçileri ve basın şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Ödül töreninin ardından sürekli basın kartı alan TGC üyelerine anı plaketi dağıtıldı. sürekli basın kartı alan İhlas Haber Ajansı Haber Editörü Hüdavendigar Onur da, anı plaketi takdim edilen isimler arasında yer aldı.

Çok güç bir dönemden geçildiğini belirten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tuncay Olcayto, ana akım medyaya büyük görevlerin düştüğünü açıkladı. Olcayto, “Gezi Parkı olaylarından birçok şey öğrendik. Türkiye’nin seyrini değiştirebilecek olaylar yaşadık. Gazeteci arkadaşlarımızın sorunlarına devletin eğilmesini istiyoruz” dedi.

BÜYÜK SEÇİCİ KURUL KARARI OYBİRLİĞİ İLE ALDI

2013 Basın Özgürlüğü Ödülü Büyük Seçici Kurulu 12 Temmuz 2013 cuma günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Merkezi'nde toplandı. Basın Özgürlüğü Ödülleri Büyük Seçici Kurulu'nda bu yıl Türkiye Barolar Birliği adına Avukat Teoman Ergül, Türkiye Gazeteciler Sendikası adına İstanbul Şubesi Başkanı Gökhan Durmuş, İletişim Fakültelerinden Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Tekelioğlu, İletişim Araştırmaları Derneği'nden Hıfzı Topuz, Marmara İletişim Mezunları Derneği Başkanı Hüseyin Irmak, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin öncesi başkanlarından Nail Güreli, daha önce Basın Özgürlüğü Ödülü alanlardan Altan Öymen, Türkiye Yayıncılar Birliği'nden Başkan Metin Celal Zeynioğlu, Yayın Yönetmenlerinden Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ yer aldı. Büyük Seçici Kurul’da, TGC'yi Başkan Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş temsil etti. Toplantıya mazeretleri dolayısıyla katılamayan Hıfzı Topuz, Nail Güreli ve Altan Öymen oylarını yazılı olarak gönderdi. Büyük Seçici Kurul Başkanlığı'na Turgay Olcayto'nun, Raportörlüğe Gökhan Durmuş'un oybirliği ile seçilmelerinin ardından adaylar değerlendirilerek bu yılki Basın Özgürlüğü ödülü almaya hak kazanan kişiler ve kurum belirlendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.