bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a Yapılan Saldırı

GENEL

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Başbakan Bekir Bozdağ’ın Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinliklerinde saldırıya uğramasından dolayı son derece üzgün olduklarını ve olayın tüm Alevilere mal edilmemesi gerektiğini...

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Başbakan Bekir Bozdağ’ın Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinliklerinde saldırıya uğramasından dolayı son derece üzgün olduklarını ve olayın tüm Alevilere mal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hacıbektaş Veli Anma Törenlerine katılan Başbakan Bekir Bozdağ’a yönelik saldırıyı değerlendirdi. Saldırının bir anda meydana geldiğini ve saldırganın Bozdağ’ın çenesine vurduğunu ifade eden Selmanpakoğlu, “Şahıs önce bir konuşuyormuş gibi, bir şey soracakmış gibi Bakana yanaşmış ve dolayısıyla da korumalar herhangi bir şey yapacağından şüphelenmemişler. Öyle bir ortam içerisinde Sayın Bakanın bizzat çenesine vurmuş. Sayın Bakan da vurduğu yeri gösterdi” dedi.

Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Selmanpakoğlu, saldırganın arkasında hiçbir kesimin bulunmadığını ve yapılan bu saldırıyı tasvip etmediklerini ifade ederek, “Üzülmemek mümkün değil yani kim olursa olsun. Biz ‘İncilsen de incitme, düşmanının da insan olduğunu unutma’ diyoruz. Ondan sonrada bu düşüncenin, bu felsefenin merkezi olan Hacıbektaş’ta böyle bir olayın olması tabii ki yaralayıcıdır. Tabii ki demokratik kitlelerde protestolar olabiliyor. Bu dünyanın her yerinde var ama o iş başka, böyle bir fiili hareket başka. Bu fiili hareket kimden gelirse gelsin asla kabul edilemez. Hele Hacıbektaş anma etkinliklerinde hiç kabul edilemez. O yüzden üzüntümüz çok daha büyük. Hiç yakışık almadı, hiç olmadı. Üzgünüz onun için ama bir kişinin hatasını bunun Alevilere yüklemek, bütün aydınlara yüklemek de konuyu başka taraflara götürür” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ı önümüzdeki günlerde tekrar Hacıbektaş’a davet edeceklerini de belirten Selmanpakoğlu, “Ben canı gönülden Sayın Bakanın Hacıbektaş’a tekrar gelmesini ve bizim Hacıbektaş halkının asla böyle bir düşünceyi tasvip etmeyeceğimizi yaşayarak görmesini dilerim“ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.