bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Başakşehirliler Bayrama Huzurla Giriyor

GENEL

Başakşehir Belediyesi’nin Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüklerine bağlı denetleme ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde şeker, çikolata, tatlı satan işyerleri ile pasta, tatlı, baklava ve unlu mamul imalathanelerini denetledi.Başakşehir...

Başakşehir Belediyesi’nin Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüklerine bağlı denetleme ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde şeker, çikolata, tatlı satan işyerleri ile pasta, tatlı, baklava ve unlu mamul imalathanelerini denetledi.

Başakşehir Belediyesi’nin denetleme ekiplerince Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların bayramlık alışverişlerini gönül rahatlığı ile yapabilmelerini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, pasta, tatlı, baklava yiyeceklerin imalatını ve satışını yapan iş yerlerinde denetimler yapıldı. Satışların hangi ortamlarda gerçekleştiğine dikkat eden ekipler, iş yerlerinin sağlık karnelerine, iş yeri açma ruhsatlarına da baktılar.

Yapılan üretimlerin sağlık kurallarına uygun olup olmadığı, çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadıkları, gıdaların uygun koşullarda saklanıp saklanmadığı, kullanılan ekipmanların temizliği ve ürünlerin taze olup olmadığı konularına hassasiyet gösteren ekipler, eksik buldukları konuları, hemen müdahale edilmesi gerekenleri firmalara bildirip notlar aldılar.

GIDA VE HİJYEN SEMİNERLERİ'NE KATILMAK ESNAF İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

Son kullanma tarihlerinin nasıl uygulanıp etiketleneceğiyle ilgili uyarılarını sıkça dile getiren, örnek etiketleme ile ilgili fotoğrafları imalathane ve firma sahiplerine göstererek firmalara yardımcı olan ekipler, gıda ile uğraşan işçi ve işverenlerin, Başakşehir Belediyesinin düzenlediği Gıda ve Hijyen seminerlerine katılmasını önerdi.

Sadece geçen yıl yapılan seminerlere, Başakşehir'de bulunan esnafın yüzde 45'inin çalışanlarını gönderdiğini belirten yetkililer, "Bu yıl seminerlere katılım daha da artacak, seminerler esnaf için olduğu kadar, Başakşehirliler için de büyük bir şans. Vatandaşların yiyeceklerini hijyen koşullarına uygun ve sağlıklı tüketebilmeleri amacıyla ilçemizde bulunan tüm sıhhi müesseseleri denetleyeceğiz Çalışmaların yıl sonuna kadar tüm gıda işletmelerini kapsayacak" açıklamasını yaptılar.

DENETİMLERLE ÜRETİM VE HİZMET KALİTESİ YÜKSELECEK

Başakşehir Belediyesi denetleme ekipleri, müesseseler hakkında tuttukları notlardan puanlama yaparak, o denetleme için bir geliştirme puanı çıkaracaklar. Ekipler yaptıkları puanlamayı firma sahibi ile paylaşacak, bu puanın bir sonraki denetlemede yüksek veya aşağı olması durumunda değerlendirme yapma imkanı bulacak olan firma sahipleri, kalite denetimlerini yüksek seviyede tutarak Başakşehirlilere daha iyi hizmet verebilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.