bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Baro Başkanı Demiröz’den Ergenekon Değerlendirmesi

GENEL

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Ergenekon davası ile ilgili iddiaların komik, cezaların ise trajik olduğunu ifade ederek, “Bu sebeple bu davanın adı trajikomiktir” dedi.Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, makamında düzenlediği basın...

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Ergenekon davası ile ilgili iddiaların komik, cezaların ise trajik olduğunu ifade ederek, “Bu sebeple bu davanın adı trajikomiktir” dedi.

Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, makamında düzenlediği basın toplantısıyla Ergenekon davasında çıkan kararları değerlendirdi. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Demiröz, kararın veren mahkemenin yalnızca yetkisinin değil, amacının da özel olduğunu ileri sürerek, “Birbiriyle bağlantısız tüm bu insanların anayasal düzeni değiştirmek için terör örgütü kurdukları iddiasını komik, verilen cezaları ise trajik buluyoruz. Bu sebeple bu davanın adı trajikomiktir. Bir ülke düşünün ki birileri cehennem ateşinde, bizler ise bayram günündeyiz. Herkesin bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

“SÜREÇ, CEZALARIN ADİL OLMADIĞINI GÖSTERİYOR”

Başkan Demiröz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ergenekon adıyla bilinen dava sonuçlandı. Gizli tanıklar, sahte dijital belge iddiaları ve yok sayılan savunma. Tüm bunların üstüne, iktidar karşıtlarını yok etmek amaçlı bir dava olduğu kuşkusu. Birbirini tanıyan insanlardan daha çok birbirine yabancı olanların var olduğu, hatta birbirlerine düşmanlıkları her yönüyle bilinen insanların oluşturduğu bir garip örgüt davası ve adil yargılamanın yapılmadığı konusundaki derin şüphe. İşte bu tablodan çıkan müebbetler ve ağır hapis cezaları. Kuşkusuz ki cezaları dağıtmak kolaydır. Asıl olan ise yargılamanın adil olup olmadığıdır. Yaşadığımız süreç, yargılamanın adaletli yapılmadığını ve verilen cezaların da adil olmadığını gösteriyor.”

“BİZ OLAĞAN MAHKEMELERDEN YANAYIZ”

İlker Başbuğ’a verilen hapis cezası ile alakalı Başkan Demiröz, “Dönemin Genelkurmay Başkanı Başbuğ hakkında başlangıçta ‘çete kurmak’ suçundan dava açıldı. Ardından da bu suçu ‘anayasal düzeni değiştirmek için terör örgütü kurmak’ şeklinde değiştirildi. Amacımız İlker Başbuğ’u savunmak değil ama o herkesin gözü önünde görev yapmış bir adam. Süreç ne usulde ne esasta hiçbir kurala uyulmaksızın yürümüştür. Özel yetkili mahkemelerin de insanları mahkum etmek için kurulmuş mahkemeler oldukları hususunda ciddi kaygılar içerisindeyiz. Biz olağan mahkemelerden yanayız” ifadelerini kullandı.

"SÜRECİ BU ÜLKE VİCDANININ KABUL EDECEĞİNİ SANMIYORUM”

12 Eylül darbesinden bu yana avukatlık yaptığını kaydeden Demiröz, “Sanki bu ülkede hiç olağan bir dönem olmamış gibi hep olağanüstü mahkemeler var. Askeri mahkemeler, DGM’ler, özel yetkili mahkemeler ve şimdi de terör mahkemeleri. Ülke böyle yönetiliyor. Yargıyı sopa gibi kullanıp siyasi muhalifler üzerinden iktidar sürdürme çabası olarak bile görmek durumundayız. Bu insanlar suçlu mu, hayır fakat ortak bir yönleri var. Herkes bu hükümete karşı. Herkes bu iktidarın muhalifi. Böyle düşünmemizi sağlayacak bir yargı süreci yaşadık. Bunu bu ülkenin vicdanının kabul edeceğini sanmıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Demiröz, kararın Yargıtay’dan bozulup geleceğinden umutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.