bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bakan Çağlayan: "çözüm Sürecini Başlatmak Babayiğitlik, Cesaret İsterdi"

GENEL

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, çözüm süreci ile birlikte Türkiye'de önemli gelişmelerin sağlandığını belirterek, "Çözüm sürecini artık ülkemizde acı haberlerin gelmemesi, anaların gözyaşının akmaması için başlattık. Bunu yapmak...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, çözüm süreci ile birlikte Türkiye'de önemli gelişmelerin sağlandığını belirterek, "Çözüm sürecini artık ülkemizde acı haberlerin gelmemesi, anaların gözyaşının akmaması için başlattık. Bunu yapmak babayiğitlik, cesaret isterdi. Şükürler olsun biz bunu başardık. Çözüm süreciyle birlikte artık acı haberler, şehit haberleri gelmiyor" dedi.

Bakan Çağlayan, AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından İmam Hatip Lisesi bahçesinde verilen iftar yemeğine katıldı. İftarda Çağlayan'a AK Parti Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt, Ahmet Tevfik Uzun ile Çiğdem Münevver Ökten, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ve partililer eşlik etti. İftar öncesi konuşan Bakan Çağlayan, seçimden seçime gelenlerden olmadıklarını, her zaman vatandaşların arasında olduklarını söyledi. Meclisten önemli bir Torba Yasayı daha geçirdiklerini vurgulayan Çağlayan, "Muhtarlarımızın maaşlarını 2 katına çıkardık. Şehit yakınları ve gazilere önemli haklar kazındırdık. Biz şehit, kan üzerinden siyaset yapmadık. Çıkarmış olduğumuz yasayla şehit yakınlarının 2, gazi yakınlarından da bir kişinin devlette işe girmesini sağlayacak kanun çıkardık. Şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz ulaşım sağladık. Şehit anne ve babalarına muhtaçlık şartı aramaksızın maaş bağlanıyor. Terörden mağdur olan kardeşlerimize konut edindirme yardımı yapılıyor. Terör eylemlerinde hayatlarını kaybeden sivil vatandaşlarımıza da sivil şehit sayarak aynen sağlanan imkanlardan yararlanmasını sağladık. Biz yaratılanları yaratandan ötürü severiz. Her ne olursa olsun bu ülkenin birliğinden, beraberliğinde, devletinin ve bayrağın tekliğinden yana olan herkes bizim kardeşimiz, hepinizin başımızın üzerinde yeri vardır" diye konuştu.

Çözüm süreciyle birlikte Türkiye'de önemli gelişmelerin sağlandığının altını çizen Çağlayan, "Çözüm sürecini artık ülkemizde acı haberlerin gelmemesi, anaların gözyaşının akmaması için başlattık. Bunu yapmak babayiğitlik, cesaret isterdi. Şükürler olsun biz bunu başardık. Çözüm süreciyle birlikte artık acı haberler, şehit haberleri gelmiyor. Biz hiçbir zaman ayrım yapmadık, yapmayacağız. Bizim için doğulu-batılı olması, Kürt-Laz-Arap-Çerkez olması, Alevi-Sünni olması fark etmez. Biz milletimizi kucaklıyoruz. Milletimiz bize destek verdiği sürece hizmetlerimize aynen devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"HİÇ KİMSENİN SANDIK DIŞI YOLLARLA İKTİDARI ELDE ETMESİ MÜMKÜN OLMAYACAKTIR"

Türkiye'nin ekonomik gelişmesinin birlerini rahatsız ettiğine dikkat çeken Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, kalkınmasını hazmedemiyor. Türkiye'nin AK Parti öncesinde olduğu gibi, 11 yıl önce olduğu gibi, MHP-DSP-ANAP koalisyonunda olduğu gibi borç aldığı için emir alan bir ülke olsun istiyorlar. Eski çamlar bardak oldu, bitti o işler. Artık Türkiye dünyada kabul gören, itibarı olan bir ülke oldu. Bundan rahatsız olanlar var. Bu rahatsızlığın sonucu Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler, Gezi olayları adı altında çok ciddi olaylar başlattılar. Onların istedikleri Türkiye'nin yakalamış olduğu ekonomik başarıyı bozmak. Çünkü bunlar seçim sandıklarında asla kazanamayanların, seçim sandıklarında millete itibar etmeyenlerin, AK Partiyi devireceklerini, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bezdireceklerini zannettiler. Sizlerin desteği olduğu sürece kimsenin bizi bölmeye gücü yetmeyecek. Hiç kimsenin sandık dışı yollarlar iktidarı elde etmesi mümkün olmayacaktır. Hodri meydan çıkarın sandığı milletimiz kimi istiyorsa ona oy verir. Ama bunlar biliyorlar ki tüm olaylara rağmen yıpratamadıkları AK Parti çığ gibi büyüyor. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Bunlar zannettiler ki Gezi Parkı olaylarında AK Parti'yi bitirecekler. Milletimiz her zaman olduğundan daha fazla meselesine sahip çıktı. Bugün seçim olsa AK Parti yüzde 52 oy alır. Bunlar daha AK Parti'yi anlayamadılar. Milleti tanıyamadılar. Hodri meydan Mart ayı geliyor. İnşallah Mart 2014'de Mersin Büyükşehir başta olmak üzere Mersin'i AK kadrolarla tanıştıracağız."

Konuşmaların ardından iftarını açan Bakan Çağlayan'a AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt tarafından Kuran'ı Kerim hediye edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.