bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bakan Bayraktar, İstanbul Mühendisler Vakfı'nın İftarına Katıldı

GENEL

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Gezi Parkı meselesi bir fındık kabuğunun içerisinde bir fincan suyunda fırtına kopararak ileriye doğru giden, kalkınmaya doğru giden bu ülkeyi geriye döndürme gayretleridir” dedi.Çevre ve...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Gezi Parkı meselesi bir fındık kabuğunun içerisinde bir fincan suyunda fırtına kopararak ileriye doğru giden, kalkınmaya doğru giden bu ülkeyi geriye döndürme gayretleridir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Mühendisler Vakfı'nın İstanbul Beyazıt President Hotel'deki iftarına katıldı. İftara Bakan Bayraktar’ın yanı sıra Vakıf üyeleri, işadamları ve davetliler katıldı. Programda kürsüye davet edilen Bakan Bayraktar, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylara değindi. Bakan Bayraktar, “Gezi Parkı meselesi bir fındık kabuğunun içerisinde bir fincan suyunda fırtına kopararak ileriye doğru giden, kalkınmaya doğru giden bu ülkeyi geriye döndürme gayretleridir. Çalışmadan, üretmeden artık öyle söyleyenler var ki ‘bunlar gitsin de’, ‘bunlar defolsun gitsin de bu ülke batsın’ diyenler var. Böyle bir şey olur mu?” dedi.

Türkiye’de yaşayan her bireyin aynı gemi içerisinde olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “Bu geminin içerisindeyiz. Biz bu ülkede solcusu da sağcısı da hangi mezhepten olursa olsun hepsi bizim kardeşimizdir diyoruz. Öyle demek zorundayız. İktidara geldik yüzde 50 oy aldık. En yüksek oyu aldık, şimdiye kadar 3 seferdir genel seçimlerde en yüksek oyu alıyoruz. Gittikçe oylarımızı arttırıyoruz. Öyle ötekileştirme bizim kitabımızda yazmaz, yazmamalı, böyle bir şeye hakkımız yok. Biz herkesin, oy verenin de vermeyenin de, sevenin de sevmeyenin de partisiyiz. Biz kimseye talimat ile bizi sev diyemeyiz kimse bize de diyemez talimat ile şunları sev diye. Sevmek ayrı bir şey ama sorumluluk, eşit davranmak, hükümetin iktidarın görevidir” diye konuştu.

Milletin iktidarda olduğunu ifade eden Bayraktar, “Boğazda Yunanlılar ile kadeh tokuşturan zihniyet, daha sonra ülkeye hakim oldu. Bunlar çalışmadan üretmeden bizi çalıştırdılar. Biz çalıştık dediler, sen odacı olacaksın, sen amele olacaksın, sen kalfa olursun en fazla… Ve bugün Türkiye’de bu ülkenin gerçek sahipleri tarihin derinliklerinden gelen peygamber efendimizin taşıdığı o bayrağı alan Karahanlılar’dan, Gazneliler’den, Selçuklular’dan, Osmanlılar'dan gelen o ruhun yapısı iktidarda, milletin kendisi iktidarda” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.