bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ayvacık'ta Korkutan Gece

GENEL

Samsun’un Ayvacık ilçesinde dün gece yaşanılan sel ve heyelan ilçe halkının korkulu saatler geçirmesine yol açtı.Ayvacık ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun yağış ilçeye bağlı köylerde yolların ciddi hasar görmesine...

Samsun’un Ayvacık ilçesinde dün gece yaşanılan sel ve heyelan ilçe halkının korkulu saatler geçirmesine yol açtı.

Ayvacık ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun yağış ilçeye bağlı köylerde yolların ciddi hasar görmesine yol açtı. Özellikle dere yataklarında yollarda büyük bozulmalar meydana geldi. Büzler ve menfezler heyelana kapılırken Özel İdare ekipleri gece boyunca sıkıntılı noktalara müdahale etti. İlçe merkezinde ciddi bir sıkıntı yaşanmazken büyük hasarların yaşandığı köyler ise Eynel, Örencik, Yeşildere, Çamalan ve Kabaklık olarak tespit edildi.

HEYELAN KORKUTTU

Terice mevkisinde meydana gelen heyelan nedeni ile de ulaşım saatlerce durdu. İl Genel Meclisi Üyesi Ali Keskin de heyelan nedeni ile mahsur kalanlar arasındaydı. Heyelanda çamura saplanan bir araç nedeni ile korkulu anlar yaşanırken felaket içindekilerin aracı hemen terk etmesi ile son anda önlendi. Büyük oranda çamura gömülen araç daha sonra iş makineleri ile kurtarıldı.

MAHSUR KALDILAR

Kaymakamlık ekibi kontrol için gittiği Çamalan deresinde karşı tarafta mahsur kalan ve derenin karşısına geçerek evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar olduğunu görünce müdahale etti. Kontrollü bir şekilde dereden karşıya geçirilen vatandaşların Kabaklık köyüne fındık toplamaya gittikleri ve dönüşte de sel nedeni ile mahsur kaldıkları öğrenildi.

İlçede yaşanılan felakette can kaybı yaşanmazken meydana gelen hasarın maddi olarak tespit edilmesine çalışılıyor. İş makineleri de sabahın erken saatlerinde kapalı olan köy yollarının açılması için çalışma başlattı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.