bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Antalya’da Nem Oranı Yüzde 91’e Çıktı

GENEL

Turizmin başkenti Antalya’da sabah ve güneşin battığı akşam saatlerinde nem oranı yüzde 91’e ulaşıyor.Antalya Meteoroloji 4.Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, hava sıcaklığı gün boyunca güneyden esen rüzgar nedeni...

Turizmin başkenti Antalya’da sabah ve güneşin battığı akşam saatlerinde nem oranı yüzde 91’e ulaşıyor.

Antalya Meteoroloji 4.Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, hava sıcaklığı gün boyunca güneyden esen rüzgar nedeni ile sahilde 28-30, iç kesimlerde ise 33-34 derece arasında değişecek. Hava sıcaklığının sabah ve akşam saatlerinde azaldığı dönemlerde ise nem oranının zaman zaman artarak yüzde 70’le yüzde 90 arasında değişeceği bildirildi. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklığı ve nem oranının aynı şekilde devam edeceği, önemli bir artış yaşanmayacağı da belirtildi.

KALP, TANSİYON VE ŞEKER HASTALARI DİKKAT

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.İbrahim Demir, yüksek nem ve sıcak havalarla ilgili özellikle kalp yetmezliği, yüksek tansiyon, şeker ve koroner kalp hastalarını uyardı. Bu hastaların yüksek nem ve sıcak havada mümkün olduğu kadar dışarı çıkmaması gerektiğini ifade eden Prof.Dr.Demir, şunları söyledi:

"Bu hastalar mümkünse nem oranının düşük olduğu yayla kesimlerinde yaz dönemini geçirmeli. Eğer bu mümkün değilse, soğutmanın iyi yapıldığı kapalı alanlarda kalmayı tercih etmeli. Ayrıca ilaçlarını düzenli olarak kullanmalı, bol sıvı alımına önem vermeli, ağır ve yağlı yemeklerden uzak durmalı."

Prof.Dr.Demir, bu tip hastalar için yüksek nem ve sıcağın, soğuk havaya göre daha riskli olduğunu da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.