bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ankara’da Ramazan Fırsatçılarına Geçit Yok

GENEL

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince, Ramazan ayı öncesi yaptığı denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 4 tonu aşkın tavuk eti imha edildi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankaralıları...

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince, Ramazan ayı öncesi yaptığı denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 4 tonu aşkın tavuk eti imha edildi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankaralıları ambalajsız, açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan ürünleri satın almamaları konusunda uyardı.

Gıda üretim ve satışının arttığı Ramazan ayını dikkate alarak denetimlerini artıran Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda kontrol ekipleri çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, gıda satışlarındaki artışı fırsat bilerek piyasaya bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş ürünleri sürmeye çalışanlara göz açtırmıyor. Ramazan ayı öncesi yaptığı denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 4 tonu aşkın tavuk etini imha eden ekipler, Yenimahalle ilçesinde yaptıkları denetimler sırasında yine son kullanma tarihi geçmiş 820 kg parçalanmış tavuk eti ele geçirdi. Bir firmanın deposunda bulunan tavuklar yapılan işlemlerin ardından Sincan Çadırtepe Çöplüğü’ne götürülerek imha edilirken firmaya da bin 279 TL para cezası uygulandı.

Ramazan ayı dolayısıyla gıda üretim ve satışında artış yaşandığına dikkati çeken İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, bu durumu fırsat bilerek ellerindeki son kullanma tarihi geçmiş ürünleri piyasaya sürmek isteyen art niyetli firmaların olabileceğine işaret ederek, Ankaralılardan ambalajsız, açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan, üretim izni olmayan firmalara ait ürünleri satın almamalarını, ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarının sağlam olup olmadığını kontrol etmelerini istedi.

İl Müdürlüğü olarak Ankaralıların sağlıklı ve güvenli gıda tüketmelerini sağlamak için gıda denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini belirten Temel, özellikle sıcak yaz günlerinde gıdaların daha çabuk bozulabileceğini vurgulayarak, gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerin bu durumu dikkate alarak gerekli şartları sağlamaları gerektiğini söyledi.

Amaçlarının gıda ürünlerinin vatandaşlara sağlıklı ve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak olduğunu dile getiren Temel, Ankaralıların güvenilir ve sağlıklı gıda tüketebilmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirterek, bozuk, sağlıksız ve güvenilir olmayan gıdaların satışına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.