bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ak Parti'li İçten'den Çok Dilli Bayram Mesajı

GENEL

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Ramazan Bayramı öncesi yöresel kıyafetler giyerek, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca bayram mesajı verdi.Ramazan Bayramı'na hüzünle gireceklerini aktaran İçten, yeryüzünün...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Ramazan Bayramı öncesi yöresel kıyafetler giyerek, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca bayram mesajı verdi.

Ramazan Bayramı'na hüzünle gireceklerini aktaran İçten, yeryüzünün Ramazan ayında Müslümanların kanı ile sulandığını söyledi. Türkiye olarak ilk defa şehitlerin gelmediği huzurlu bir bayram geçireceklerini aktaran İçten, bu manada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Diyarbakırlılara teşekkür etti. Mesajın sonunda üç dilde 'bayramınız kutlu olsun' diyen İçten, "Burası şehri Diyarbekir. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış 9 peygamber 572 sahabenin yaşadığı şehri Diyarbekir. Krallara, nebilere, beylere ev sahipliği yapmış şehri Diyarbekir. 12 bin yıllık tarihe ev sahipliği yapmış Kültürün, edebiyatın ve sanatın şehri şehri Diyarbekir. Bir ramazan bayramına daha hüzünle giriyoruz. Suriye’de zalim Esed Müslümanları katlediyor, Kürtleri katlediyor, insanlığı katlediyor. Mısır’da askeri darbe yapanları Müslümanları katlediyor, insanlığı katlediyor. Terörist işgalci devlet İsrail Filistin’de Müslümanları katlediyor, insanlık katlediliyor. Arakan'da Müslümanlık katlediliyor, insanlık katlediliyor. Yeryüzü adeta Müslümanların kanı ile yıkanıyor. Mazlumun dini, mezhebi, ırkı ve dili olmaz. Aynı şekilde zalimin de dini, mezhebi, ırkı ve dili olmaz. Çocuklarımızı, kadınlarımızı ve insanlarımızı katleden tüm zalimleri Allah’ın laneti ile baş başa bırakıyor ve tüm zalimleri kınıyorum. Çözüm süreci ile birlikte 7 aydır hiçbir çocuğumuzun canı vatan topraklarına düşmedi. Çözüm sürecine katkıda bulunarak ilk defa bayramı bir bayram edasında geçirmemize vesile olan sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Diyarbekirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Barışın, kardeşliğin, sevginin ve huzurun tüm dünya coğrafyasına egemen olması dileği ile tüm İslam aleminin ve Diyarbekirli hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyorum. Rojon şıma bımbarek bo. Cejne we Piroz be” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.