bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Afyonkarahisar’da Yangınlarda Bin Dekar Ekili Alan Zarar Gördü

GENEL

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Şevki Gümüş, kentte bu yıl meydana gelen arazi yangınlarında yaklaşık bin dekar alanın zarar gördüğünü, ekili arazi sahiplerinin yangınlar konusunda dikkatli olmaları gerektiğini...

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Şevki Gümüş, kentte bu yıl meydana gelen arazi yangınlarında yaklaşık bin dekar alanın zarar gördüğünü, ekili arazi sahiplerinin yangınlar konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Kent genelinde özellikle arpa ve buğday ekili arazilerde bu yıl meydana gelen yangınlarda yaklaşık bin dekarın zarar gördüğünü hatırlatan Gümüş, yangınlar konusunda gerekli tedbirlerin alınmasında en büyük görevin tarla sahiplerine düştüğünü söyledi. Kentte yaklaşık 3 milyon olan ekili arazi olduğunu hatırlatan Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Şevki Gümüş, arazilerde yaşanabilecek yangınların en başta çiftçilere daha sonra ülkemiz tarımına zarar vereceğini kaydederek, ülkemiz ekonomisinin kaybetmemesi için yangınlara karşı herkesin duyarlılığının fazla olması gerektiğini dile getirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.