bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

“adalet Yürüşüyü” Ankara Yolunda

GENEL

Antalya'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü' başlatan gençler, Eskişehir durağının ardından Ankara’ya doğru yola çıktı.2 gün Eskişehir’de konaklayan gençlere kentten de 3 kişi katıldı. Sayıları 8’e ulaşan gençler, Espark önünde...

Antalya'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü' başlatan gençler, Eskişehir durağının ardından Ankara’ya doğru yola çıktı.

2 gün Eskişehir’de konaklayan gençlere kentten de 3 kişi katıldı. Sayıları 8’e ulaşan gençler, Espark önünde toplanarak hazırlık yaptı. Saat 17.00’da Espark önünden hareket eden grup, çadırları ve yaşam malzemeleriyle beraber Ankara’ya doğru yola çıktı. Yola çıkmadan önce açıklamalarda bulunan Canberk Apiş, 2 gün Eskişehir’de dinlendikten sonra Ankara’ya, Ethem Sarısülük’ün öldürüldüğü yere karanfil bırakmaya gittiklerini söyledi. Oğuz Yiğit ise, başlatılan bu yürüyüşün Türkiye’deki ve dünyadaki adaletsizliklere karşı olduğunu belirterek, kendisinin özellikle nükleer santrallere karşı yürüdüğünü kaydetti. Yürüyüşçülerden Ulaş Çakar da, başlattıkları yürüyüşle ses getirdiklerini ifade ederek, Ağustos’un 20-21 gibi İstanbul’da olmayı planladıklarını bildirdi.

Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenleri unutturmayacaklarını anlatan Çakar, “2 gün önce geldik ve burada Ali İsmail Korkmaz’ın anmasını gerçekleştirdik. Korkmaz’ın öldürüldüğü, darp edildiği yere karanfil bıraktık. Bundan sonraki planımız, Ankara’ya ulaşıp, Ankara’daki Ethem Sarısülük’ün bilerek, kasten ateşli silahla öldürüldüğü yere karanfiller bırakacağız. Buradan Gezi Parkı direnişinde evlatlarını kaybetmiş annelere sesleniyorum; sizin bir tane oğlunuz yok, milyonlarca oğlunuz, çocuğunuz var. Bu direnişi her anlamda sırtlıyoruz ve onların isimlerini unutturmayacağız” dedi.

Öte yandan, Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir grup vatandaş da yürüyüşçülere kentin çıkışına kadar eşlik etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.