bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

3 Yavru Tilki Doğal Hayata Kavuşturuldu

GENEL

Eskişehir’de ilkbahar aylarında bulunan 3 yavru tilki, tedavilerinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından doğal yaşam alanlarına kavuşturuldu.Mart ve Nisan ayında ayrı ayrı bulunan 3 tilki yavrusunun bakımı Eskişehir...

Eskişehir’de ilkbahar aylarında bulunan 3 yavru tilki, tedavilerinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından doğal yaşam alanlarına kavuşturuldu.

Mart ve Nisan ayında ayrı ayrı bulunan 3 tilki yavrusunun bakımı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda yapıldı. Yavruların kendilerine bakacak duruma gelmesi üzerine doğal yaşam alanlarına kavuşturulmalarına karar verildi. Yaklaşık 4 ay bakım sonrasında sağlık durumları normale dönen 3 yavru tilki, Yeni Sofça köyü arazisine bir kafes içinde getirildi. Burada Doğa Koruma ve Milli Parklara bağlı Eskişehir’de görev yapan Mühendis Özge Yaman tarafında tilki yavruları yaşam alanlarına kavuşturuldu.

Tilkilerin salınmasının ardından bir konuşma yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Eskişehir Şube Müdürü Ergün Selvi, 3 tilki yavrusunun Mart ve Nisan aylarında vatandaşlar ve belediyeler tarafında kendilerine ulaştırıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağında yavru tilkilere 4 aydır bakıldığını ifade eden Selvi, konuşmasına şöyle devam etti;

“Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü olarak Mart, Nisan aylarında bizlere vatandaşlar, sivil toplum örgütleri ve belediyelerce ulaştırılan 3 yavru tilkinin zaman içerisinde bakımları ve tedavileri yapıldı. Tilkileri, bu mübarek günde doğal ortamlarında geçirmeleri için doğaya salmış bulunuyoruz. Görevlerimiz arasında biyoçeşitliliğin korunması, yaban hayatının geliştirilmesi, yaşam alanlarının iyileştirilmesi de bulunmaktadır. Bunları iyileştirirken bizlere desteklerini esirgemeyen sivil toplum örgütleri belediyeler ve kolluk kuvvetlerimize de burada ayrıca teşekkür ediyorum. Çok yakın bir zamanda başlayacak olan avlanma sezonunda bütün yurdumuzda kazasız belasız bir şekilde avlanmasını diliyorum.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.