bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yeşilırmak Havzasında Yeraltı Suları Projesi Toplantısı Düzenlendi

EKONOMİ

Yeşilırmak Havzasında Yeraltı Sularının Miktar Ve Kalite Özelliklerinin Ortaya Konması Ve Değerlendirilmesi Projesi Kapanış Toplantısı Düzenlendi.

Yeşilırmak Havzasında Yeraltı Sularının Miktar Ve Kalite Özelliklerinin Ortaya Konması Ve Değerlendirilmesi Projesi Kapanış Toplantısı Düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yeşilırmak Havzasında Yeraltı Sularının Miktar ve Kalite Özelliklerinin Ortaya Konması ve Değerlendirilmesi Projesi Kapanış Toplantısı”, Samsun Valisi Osman Kaymak’ın katılımıyla 12 Aralık 2019 Çarşamba günü Samsun’da gerçekleştirildi.

Toplantıya; Samsun Valisi Osman Kaymak, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, DSİ 7. Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Bölge Müdür Yardımcısı Kağan Şan, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Şube Müdürü Murtaza Çalışkan, Havza Yönetimi İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Miraç Taslak, Kurum Müdürleri ve ilgili personel katılmıştır.

“Yeşilırmak Havzası'nda Yeraltı Sularının Miktar ve Kalite Özelliklerinin Ortaya Konması ve Değerlendirilmesi Projesi” ile Yeşilırmak Havzası özelinde oluşturulan yöntem ve metodolojiler ile yeraltı suyu kütleleri belirlenerek, kütlelerin başlangıç karakterizasyonu yapılmış, baskı-etkiler ortaya konmuş ve risk değerlendirmesi gerçekleştirilmişti.

Bu çalışmada ayrıca ileri karakterizasyon süreci tamamlanmış ve eşik değerler belirlenmiş, yeraltı suyu kütlelerinin miktar ve kalite durum değerlendirmesi sonuçları dikkate alınarak tedbirler programı hazırlandı. Projenin kapanış toplantısı ise Samsun'da gerçekleştirilmiştir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.