bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Vezirköprü İlçesinde Zeytin Salamura Eğitimi

EKONOMİ

Ondokuzmayıs Üniversitesi  Gıda Mühendisliği bölüm hocası Prof.Dr.Ahmet Hilmi ÇON; sofralık çizme yeşil zeytin ve Salamura zeytin kurulumu hakkında üreticilere bilgi verdi.

Ondokuzmayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölüm hocası Prof.Dr.Ahmet Hilmi ÇON; sofralık çizme yeşil zeytin ve Salamura zeytin kurulumu hakkında üreticilere bilgi verdi.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada; “Vezirköprü ilçesi, Türkmen Mahallesinde İl Müdürlüğü olarak toplanan zeytinlerin değerlendirilmesi kapsamında tüketime yönelik olarak Ondokuzmayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölüm hocası Prof.Dr.Ahmet Hilmi ÇON hocamız sofralık çizme yeşil zeytin ve Salamura zeytin kurulumu hakkında bilgi verdi.

İlimizde geçmişte olduğu gibi Zeytin Tarımını tekrar canlandırmak amacı ile Vezirköprü, Yakakent, Alaçam, Bafra, 19 Mayıs, Atakum ve İlkadım ilçelerimizde 2020 yılında 1500 adet, 2021 yılında 6000 adet ve 2022 yılında 7800 adet olmak üzere toplamda 15300 adet Gemlik çeşidi Zeytin fidanı 510 dekar alana dikilmiştir.

Bu projeler ile Samsun İlimizde tütün- buğday üretimi yapılması zor meyilli alanlarda, makinalı tarıma uygun (buğday) olmayan, ortalama buğday verim değerleri düşük olan ve rakım, yağış ve iklim istekleri yönü ile ekonomik olarak zeytin üretimi yapılabilecek, şehir merkezlerine uzak alanlarda, geleneksel alışkanlıkları ile tarımsal üretim yapan bu üreticilere daha kazançlı alternatif üretim olarak zeytin yetiştiriciliğini teşvik etmek, üreticinin gelir ve kazancını artırmak amaçlanmaktadır.

Eğitime çiftçilerimizin yanısıra İl Müdürümüz İbrahim Sağlam, Vezirköprü Kaymakamı Halid YILDIZ, Vezirköprü Belediye Başkanı İ.Sadık EDİZ , Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan KAYA ve İlçe Müdürümüz Yakup ÇAĞLIYAN ve teknik elemanlarımız katılmışlardır” ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.