bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Türkiye’nin En Kaliteli Çiçeğini Bafra Yetiştiriyor

EKONOMİ

Kesme çiçek üretimi yapan Bayram Ali Ayfer, ürettikleri kesme çiçeklerin ihracat kalitesinde olduğunu söyledi.

Kesme çiçek üretimi yapan Bayram Ali Ayfer, ürettikleri kesme çiçeklerin ihracat kalitesinde olduğunu söyledi.

Samsun'un Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz, Bafra İlçe Tarım Müdürü Mehmet Güreş ve beraberindekiler İlçeye bağlı Karpuzlu Mahallesinde Bayram Ali Ayfer’e ait kesme çiçek seralarında incelemelerde bulundular.

Kesme çiçek üreticisi işletme sahibi Bayram Ali Ayfer 36 yıllık deneyimini ve tecrübelerini ziyaretçilerle paylaştı. Ayfer, “Geçmiş dönemde sektörümüzde daralma yaşandı. Dünyayı ve ülkemizi de olumsuz yönde etkileyen Pandemi döneminde birçok vatandaşımız metropol şehirlerden kasabalarına, köylerine dönerek baba ocağını tüttürmeye başlaması neticesinde iç ve dış mekan ile kesme çiçek sektöründe aşırı derecede bir hareketlilik getirdiği için bu yüzden üretim kapasitemizi artırdık. Bölgemizin İklim ve ekolojik yapısı nedeniyle yaz döneminde üretmiş olduğumuz çiçekler Türkiye’nin en kaliteli çiçekleri olduğu için Trabzon’da bulunan Kooperatifimiz aracılığı ile Başta Ankara, İstanbul, Bursa, Adana, Mersin olmak üzere yurdumuzun birçok iline günü birlik sevkiyat yapıyoruz” dedi.

Bayram Ali Ayfer Bafra bölgesinde kesme çiçek üretenlerin sayısının azlığı nedeniyle talepleri karşılamakta zorlandıklarını, Bafra ve çevresinde kesme çiçek üretim sahalarının geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek 36 yıllık bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Haber : Vural Yeşilyurt

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.