bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Tarım ve Orman İl Müdürü Sağlam; Alabalık Üretim Tesislerini Ziyaret Etti

EKONOMİ

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, Bafra İlçesi Derbent Barajı'nda faaliyet gösteren Alabalık Üretim Çiftliklerini ziyaret etti.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, Bafra İlçesi Derbent Barajı'nda faaliyet gösteren Alabalık Üretim Çiftliklerini ziyaret etti.

Yeni kurulan Alabalık Üretim Çiftliği ve kurulu bulunan diğer Balık Çiftliklerini yerinde görüp incelemek amacıyla Bölgeye giden İl Müdürü İbrahim SAĞLAM, “Bafra İlçemizdeki Alabalık üretim tesislerine yaptığı söz konusu ziyarette; "Bilindiği üzere Samsun İlimiz, Avcılık konusunda Ülkemizde ilk sıralarda olmasının yanında, Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde de bölgemizde ve Ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Burada kurulu bulunan bu tesisler, İlçede sosyo- ekonomik yapıya büyük katkılar sağlamaktadır. Derbent Barajında yeni kurulan tesisin yıllık üretim kapasitesi 900 ton/ yıl olup bu tesis ile bölgede kurulu bulunan tesislerin yıllık üretim kapasiteleri 6.650 ton/ yıla ulaşmıştır." dedi.

Bakanlık olarak bu tesislere 2019 yılı içerisinde 1.843.143,00 TL destek verildiğini ifade eden İl Müdürümüz SAĞLAM, Samsun ilinde değişik kapasitelerde deniz ve baraj göllerinde toplam 36 tesis bulunduğunu, bu tesislerin yıllık üretim kapasitesinin 16.153,30 tona ulaştığını da ifade etti.

Ziyaret boyunca üreticilerle sektör sorunları ve desteklemelerle ilgili fikir alışverişinde bulunan İl Müdürümüz SAĞLAM, son olarak; Tarım ve Orman Bakanlığı olarak her zaman üretici ve üretimden yana olduklarını ve Bakanlık olarak üreticinin her daim yanında olacaklarını ve Ülkemize değer katan tüm üreticilere teşekkür ederek bu yöndeki her çaba ve girişimi devam edeceklerini belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.