bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

‘’Sürdürülebilir Sulama Yönetimi’’ Konulu Panel İlgi Gördü

EKONOMİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü tarafından ‘’Sürdürülebilir Sulama Yönetimi’’ konulu panel düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü tarafından ‘’Sürdürülebilir Sulama Yönetimi’’ konulu panel düzenlendi.

Panele Vali Yardımcısı Dr. Hakan KUBALI, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Bayram AY, Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Yusuf DEMİR, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Samsun Bölge Müdürü Mustafa DOYURUCUOĞLU, Tohum Sertifikası Test Müdürü Tahir ATAR, Zirai Karantina Müdürü Mehmet Fatih ÖZDEMİR, Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Osman AYDIN, Bafra Kızılırmak Sulama Birliği Başkanı Kemal NAİR, Bafra Altınkaya Sulama Birliği Başkanı Ali KADEMER, Bafra Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan TOKER, üniversite öğretim görevlileri, çiftçiler, tarım danışmanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının il ve İlçe çalışanları ve öğrenciler olmak üzere geniş bir kitle ile katılım sağlandı.

Açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Bayram AY “Sürdürülebilir Sulama Yönetimi” konulu bu panelde amacımız tarım ve sulama ile ilgili tüm kesimleri bir araya getirerek Sürdürülebilir Sulama Yönetimi ile ilgili genel mevcut durumu ortaya koymak, sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri üretmektir’’ şeklinde konuştu.

Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Yusuf DEMİR, küresel ısınmanın su ile birlikte algılanması, suyu geleceğe taşımamız yani sürdürülebilir su ve sulama yönetiminin dünyanın en önemli konularından biri olduğunu vurguladı.

Vali Yardımcısı Hakan KUBALI ise konuşmasında suyun en önemli yaşam kaynağı ve su yönetiminin günümüzün en temel konularından biri olduğunu, tarım yapılabilir arazilerin sulama imkânından yoksun olduğu ve su yönetimi konusunda halkın bilinçlendirilmesinin ve var olan sulanabilir tarım arazilerinin korunmasının öneminden bahsetti.

Panele konuşmacı olarak katılan Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Sulama Altyapısı Çalışma Grubu sorumlusu Ali Çağlar ÇELİKCAN; Tarım Bakanlığını sulama konusundaki Politika ve Stratejileri, Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Altyapı ve Sulama Bölümü öğretim görevlileri; Doç. Dr. Eyüp Selim KÖKSAL Basınçlı Sulama Sistemleri ve Doğru Kullanım Yöntemleri, Doç. Dr. Kadir Ersin TEMİZEL; Yüzey Sulama Sistemleri, Devlet Su İşleri 71. Şube Müdürlüğünden Selman ÇUBUKÇUOĞLU; Devlet Su İşlerinin sulama sahaları ve İşletme ve Bakım Başmühendisliklerinin hizmetleri, karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Murat ASAR; Zirai Meteoroloji, Bafra Kızılırmak Sulama Birliğinden Bekir KAYA; Sulama Şebekelerinin İşletilmesi konularında bilgi verdiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.