bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Sektörün Türkiye’deki Durumu Ele Alındı

EKONOMİ

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Kariyer Geliştirme ve Mezunlar Koordinatörlüğü tarafından “Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Sektörün Türkiye’deki Durumu” konulu konferans gerçekleştirildi.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Kariyer Geliştirme ve Mezunlar Koordinatörlüğü tarafından “Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Sektörün Türkiye’deki Durumu” konulu konferans gerçekleştirildi.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Murat SEZGİN Konferans salonunda düzenlenen konferansa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Dekan Prof. Dr. Hülya TURAN, Dekan Yardımsı Doç. Dr. Ayşe GÜNDOĞDU, Akademik – İdari Personeli ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de su ürünleri sektörünün geleceği hakkında konuşan Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Osman PARLAK; “Türkiye’de Su ürünleri sektörü her yıl %20’lere varan bir büyüme göstermektedir. Büyümeyle birlikte su ürünlerindeki kalite ve verimliliği üst noktalara taşımamız gerekiyor. 2030’lu yıllarda dünyada yetiştiricilik ile elde edilecek balık, avcılıktan daha öne geçecektir. Bu nedenle yeni üretim alanları açarak üretime katkıda bulunmamız gerekiyor” dedi.

Osman PARLAK, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile 30 yıla varan bir birlikteliklerinin olduğunu ve öğretim üyeleriyle yürüttüğü çalışmanın kendileri için değerli olduğunu da hatırlatarak, Su Ürünleri Fakültesi ile imzalanan işbirliği protokolüyle birlikte ileriki yıllarda da güzel çalışmalara imza atacaklarına inandığını belirtti.

Program sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Dekan Prof. Dr. Hülya TURAN tarafından Osman PARLAK’a hediye takdim ederek, bugüne kadar Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin çalışmalarına sağladığı katkılar için kendisine teşekkür ettiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.