bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Sinop Üniversitesinde “31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü” Etkinliği

EKONOMİ

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Mersin Balıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği iş birliğinde “31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü” münasebetiyle konferans düzenlendi.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Mersin Balıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği iş birliğinde “31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü” münasebetiyle konferans düzenlendi.

Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Murat SEZGİN Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya TURAN, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıza BAYRAK, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Türkay ÖZTÜRK ve Prof. Dr. Ayşe GÜNDOĞDU, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet TAM, Sinop Liman Başkanı Uğur UZUNOĞLU, Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Osman PARLAK, Kooperatif Başkanları, Sektör Temsilcileri, Akademik-İdari Personelimiz, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya TURAN, “31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü” vesilesiyle düzenlediğimiz bu etkinlikte, bizler de bir taraftan Karadeniz’de gittikçe artan “çevresel sorunlara” diğer taraftan çevresel ve insan kaynaklı etkenlerle azalan “biyolojik çeşitliliğimize” dikkat çekmek ve çözüm önerilerini değerlendirmek istiyoruz. Etkinliğimize teşriflerinizden dolayı tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, “31 Ekim Uluslararası Karadeniz Gününü” kutluyorum” dedi.

Ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü” sebebiyle hazırlanan video gösterimi gerçekleştirildi.

Konferansta Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Prof. Dr. Levent BAT ve Prof. Dr. Osman SAMSUN çeşitli konular üzerine sunumlar yaptı.

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, nesli tükenmekte olan ve koruma altına alınan “Karadeniz’in Biyolojik Hazinesi: Mersin Balığı” konusunda bilgiler verdi. Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, mersin balıklarının neslinin devam etmesini etkileyen faktörlerden bahsederek, üretimini iyileştirmek için yapılması gereken çalışmaları anlattı.

Prof. Dr. Levent BAT “Sürdürülebilir ve İklim Nötr Bir Karadeniz İçin: BRIDGE-BS” üzerine sunum gerçekleştirerek, Karadeniz’in genel yapısından ve yaşam alanlarını dinleyicilerle paylaştı.

Prof. Dr. Osman SAMSUN ise “Karadeniz’de Su Ürünleri Avcılığının ve Stoklarının Son 40 Yıllık Süredeki Durumunun Değerlendirilmesi” başlıklı sunumu ile Türkiye’deki balık popülasyonunun azalma nedenlerine değindi. Ülkemizdeki avlanma ve aşırı avlanmayı anlatan Prof. Dr. Osman SAMSUN, eski ve yeni avlanma yöntemlerinden bahsetti.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, programa katkılarından dolayı konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti.

Ayrıca Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, ağlara yanlışlıkla takılan mersin balıklarını doğaya geri bırakan balıkçılara Mersin Balıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği adına yağmurluk hediye etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.