bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Sinop Üniversitesinde 1. Mersin Balığı Çalıştayı Yapıldı

EKONOMİ

Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “1. Mersin Balığı Çalıştayı” alanında uzman akademisyenleri, araştırmacıları, balıkçılık sektör temsilcilerini, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan birçok yetkiliyi bir araya getirdi.

Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde, Su Ürünleri Fakültesi ile Mersin Balıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği (MERKODER) iş birliğinde düzenlenen “1. Mersin Balığı Çalıştayı” alanında uzman akademisyenleri, araştırmacıları, balıkçılık sektör temsilcilerini, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan birçok yetkiliyi bir araya getirdi.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen çalıştayın açılış programına; Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, kurum müdürleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, kooperatif ve birlik başkanları ve basın temsilcileri katıldı.

Protokol konuşmaları ile başlayan çalıştayda ülkemiz için çok büyük öneme sahip, nesilleri tükenme tehlikesinde olan mersin balığını koruma stratejileri ve yetiştiricilik çalışmalarının önemi vurgulandı. Konuşmalarda çalıştayın tarihe bir not düşeceği belirtilirken, çalıştay sonunda elde edilen veriler ışığında mersin balıkları ile ilgili yol haritası belirleneceği vurgulandı.

Protokol konuşmalarının ardından Mersin Balığı Çalıştayına davetli konuşmacı olarak katılan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, bakanlığın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Atalay ayrıca mersin balıklarının ekonomik değerine de vurgu yaparak dünyada ve ülkemizde bulunan mersi balığı yetiştirme tesislerinden örnekler sundu.

Açılış programı, çalıştayın düzenlenmesine katkı sunan sponsorlara ve konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi. Daha sonra çalıştay oturumlarına geçildi. Çalıştay 26 Nisan 2024 Cuma günü oturumlar ve panel ile sonuçlandırıldı.

v

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.