bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Şeftali Üreticilerine Göztaşı Dağıtım Programı Gerçekleştirildi

EKONOMİ

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü; şeftali üretim alanlarında kullanılmak amacıyla 164 üreticiye 1.155 dekar alan için Bordo Bulamacı yapımında kullanılan 1875 kg göztaşı üreticilerimize dağıtılmıştır.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü İlkadım, Canik ve Atakum İlçelerinde bulunan şeftali üretim alanlarında kullanılmak amacıyla 164 üreticiye 1.155 dekar alan için Bordo Bulamacı yapımında kullanılan 1875 kg göztaşı üreticilerimize dağıtılmıştır.

Dağıtım programına İl Müdürü İbrahim Sağlam, Ziraat odası Başkanı Hasan Tütüncü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Lale Baykal İlkadım İlçe Müdürü Fevzi Çalışıcı, Canik İlçe Müdürü Galip BAYKAL, Atakum İlçe Müdürü Yener Günay , İl ve İlçe Müdürlükleri teknik elemanları ve çiftçilerimiz katılmışlardır.

İl Müdürü SAĞLAM; ”Bordo Bulamacı (Göztaşı-Kirecin suda buluşması) Şeftali bahçelerinde kullanılmaması halinde şeftali yaprakları kıvrılıp düşeceği için sağlıklı üretim yapılması mümkün olmamaktadır. Şeftalide yaprak kıvırcıklığı, yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, karaleke ve ateş yanıklığı hastalığına, sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kansere, yaprak delen ve dal yanıklığı hastalığına, eriklerde cep hastalığı, cevizde antraknoz, yosunlaşmalar v.s gibi birçok hastalığa karşı kullanılabilen bir tarım ilacıdır. Ayrıca bordo bulamacı ağaçların uyanmasını geciktireceğinden meyve çiçeklerinin soğuktan korunmasına destek vermektedir.

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4’ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1,5-2 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır. Sonbahar ve ilkbaharda bordo bulamacı kullanmadan bazı bakteriyel hastalıklarda mücadele de tam başarıya ulaşmak mümkün değildir.” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.