bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Sebze Üreticileri Çeltiğe Yöneliyor

EKONOMİ

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan damla sulama yöntemiyle çeltik üretimi bölgede büyük ilgi görmesinin ardından sebze üreticileri de çeltik üretimine yöneldi.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan damla sulama yöntemiyle çeltik üretimi bölgede büyük ilgi görmesinin ardından sebze üreticileri de çeltik üretimine yöneldi.

Hayata geçirilen ''Damla Sulama Yöntemiyle Çeltik Üretimi Projesi'' kapsamında 2019 yılında Bafra ovasında 270 dekar alanda başlayan, damla sulama yöntemiyle çeltik üretimi bu yıl 2 bin dönüme ulaştı.

DSİ 7. Bölge Müdürü Nazmi Koçak'ın yakından ilgilendiği damla sulama yöntemiyle çeltik üretimi projesi kapsamında, Bafra İlçesine Bağlı Kalaycılı Mahallesinde yazlık ve kışlık sebze üretimi yapan Bafra sebze üreticileri birliği eski başkanı Mehmet Bilgiç, bölgelerinde yer kiralarının yüksek olduğunu belirterek, genelde kışlık ürün ekimi için tarla kiralarının çok yüksek olduğuna dikkat çekti.

Damla sulama yöntemiyle çeltik üretimi sayesinde girdilerin %50 düşerken, % 80 su tasarrufu ile işçilikten zaman kaybını önlediklerini ifade eden Bilgiç, ‘’Ben sebze üreticisiyim DSİ’nin bu projesi dikkatimi çekti biraz araştırdım sonunda kafama yattı ve bu yıl denemeye karar verdim. Sebze üretimi yaptığım 18 dönüm alanda bu yıl ilk defa damla sulama yöntemiyle çeltik üreteceğim. Böylelikle sulak araziye ihtiyaç kalmadan çeltik üretimi yapmak hem çiftçiye hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. En önemlisi de aynı tarladan ikinci ürün alma şansımız oluyor. Bence bu üretim şekli devrim niteliğindedir. Bu projeyi herkese tavsiye ederim.’’ Dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.