bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun’da Tarımsal Kuraklık İl Kriz Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi

EKONOMİ

Samsun’da Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında il kriz meclisi toplantısı gerçekleştirildi.

Samsun’da Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında il kriz meclisi toplantısı gerçekleştirildi.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Vali Yardımcımız ve Canik Kaymakamı Mahmut Halal Başkanlığı’nda İl Müdürlüğümü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Doğal kaynakların planlaması ve yönetiminin belirlenmesi, gerekli tedbirlerin alınması amacıyla “ Tarımsal Kuraklıkla Mücadele ile Kuraklık Yönetimi Çalışmalarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında 02.02.2022 tarih ve 31738 Sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararı ve Çalışma Usul ve Esaslarını Düzenleyen 23.07.2022 tarih ve 31901 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Yönetmelik uyarınca her yıl, en az bir defa Tarımsal Kuraklık İl Kiriz Merkezinin toplanacağı ve her beş yılda bir Tarımsal Kuraklığa yönelik Eylem Planı hazırlanıp uygulanması öngörülmüştür.

Bu İtibarla gerekli tedbirlerin alınması için 2018-2022 Yılı Samsun İli Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanmış olup, içinde bulunduğumuz günlerde bu planın uygulamasının sonuna gelmiş bulunmaktayız. 2023-2027 Yılı Samsun İli Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı hazırlığı devam etmekte, önümüzdeki Ocak-Şubat ayında hazırlanacaktır. Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı sadece kuraklık olduğu yıllarda alınacak önlemleri değil normal koşullarda da alınacak önlemleri içermektedir.

Tarımsal Kuraklık Yönetimi Koordinasyon Kurulu ve bu kurula bağlı olarak çalışan; merkezde, İzleme, Erken Uyarı ve Tahmin Komitesi ile Risk Değerlendirme Komitesi, İllerde ise Vali’ ler başkanlığında Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezleri oluşturulmaktadır. Bu amaçla ilimizde yaşanması muhtemel tarımsal kuraklığın etkilerini azaltmak ve bu hususta alınacak tedbirleri belirlemek için valilik, üniversite, ilgili kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile yapılacak çalışmada ilimizin koşullarına uygun olarak kuraklıkla mücadele edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.