bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun’da NİSGEM Toplantısı Yapıldı

EKONOMİ

Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi Projesi (NİSGEM) toplantısı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi Projesi (NİSGEM) toplantısı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Samsun Valiliğinden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada; “Nitelikli istihdam oluşturulması, istihdamın artırılması ve çalışanların belgelendirilmesi amacıyla Samsun Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) katkılarıyla kurulan Samsun NİSGEM’in uluslararası akreditasyon kurulum süreçlerinde de sona yaklaşıldığını dile getiren Sayın Valimiz, NİSGEM’de verilecek olan sertifikaların bir kısmının bölgesel bir kısmının da uluslararası kabul edilebilirliği olacağını belirterek, diploma veya sertifika sahibi olan çalışanların teknolojik gelişmelere uyumunu sağlama ve verimliliği artırma esasına göre çalışmalara da devam edildiğini söyledi. Samsun’un bir çekim ve cazibe merkezi olarak bölgesindeki diğer illere hizmet sunan yapısını imalat sanayisi alanında da güçlendirecek ve ilimizde yapılabilecek yeni yatırımları da destekleyecek olan proje tamamı ile hayata geçtiğinde çoğunlukla örgün eğitim müfredatında bulunmayan alanlarda bile özel eğitim verilerek özellikle üretim ve hizmet sektörlerine katma değer sağlanmasının hedeflendiğini ifade eden Sayın Valimiz, yapılabilecek yeni yatırımları da destekleyecek olan proje tamamı ile hayata geçtiğinde çoğunlukla örgün eğitim müfredatında bulunmayan alanlarda bile özel eğitim verilerek özellikle üretim ve hizmet sektörlerine katma değer sağlanmasının hedeflendiğini ifade eden Sayın Valimiz, bu süreçte özellikle salgın döneminde önemi taçlanan lojistik sektöründeki sürücülerin niteliklerinin artırılması ve yeni çalışanların sektöre kazandırılması noktasında da çalışmaların sürdüğünü kaydetti” ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.