bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun’a Model Fabrika’nın Kurulması Planlanıyor

EKONOMİ

Samsun’da Model Fabrika’nın kurulmasına yönelik atılacak adımların görüşüldüğü Koordinasyon Toplantısı, Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Samsun’da Model Fabrika’nın kurulmasına yönelik atılacak adımların görüşüldüğü Koordinasyon Toplantısı, Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Samsun Valiliğinden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada; “İşçilik, hammadde, enerji ve süreç verimliliği konularında işletmecilere ve personellere gerçek bir üretim ortamında deneysel eğitimlerin verildiği Model Fabrika’nın ilimizde de kurulmasına yönelik atılacak adımların görüşüldüğü Koordinasyon Toplantısı, Samsun Valimiz Sayın Doç.Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Kendi bünyesindeki kurguyu, eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle çevresindeki işletmelere uygulamayı misyon edinmiş olan Model Fabrika’nın, işletmelerde operasyonel mükemmeliyet ilkelerinin deneyimsel öğrenme tekniklerini kullanarak yaygınlaştırılmasını sağlayan bir yetkinlik merkezi olarak tanımlanabileceğini belirten Samsun Valimiz, "Günümüz rekabet dünyasında sadece üretim süreçlerinin değil, bilgi, belge, analiz, rapor gibi araçların da hızlı erişilebilir olması gerçeğini ön planda tutarak hareket eden Model Fabrika’nın, bilgi teknolojilerinin verimli ve yoğun kullanılması ile bilgilerin elektronik ortama taşınmasıyla ilgili süreçlerde de fayda sağlayan bir Dijital Dönüşüm Merkezidir. Bizler de böylesine önemli işlevlere sahip Model Fabrika’nın ilimizde de kurulabilmesi için tüm kurumlarımızla iş birliği içerisinde gayret göstereceğiz." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.