bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun Ziraat Odaları Başkanları Alaçam’da Buluştu

EKONOMİ

Samsun Ziraat Odaları Başkanları Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir’in ev sahipliğinde Ziraat Odasında bir araya geldiler.

Samsun Ziraat Odaları Başkanları Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir’in ev sahipliğinde Ziraat Odasında bir araya geldiler.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından "Yangınlarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Orman yangınlarında ciğerlerimiz yandı." Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın mesajını okuyarak toplantı başladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir’in ev sahipliğinde Alaçam Ziraat Odasında gündem maddeleri görüşülmek üzere Alaçam İlçesinde aylık mutat toplantısı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda iki yıldır hasat döneminden önce açıklanan fındık taban fiyatının 2021 yılı fiyatlarının henüz açıklanmaması belirsizlik ortamı fındık üreticisini mağdur etmektedir. 2021 yılı fındık taban fiyatının 32 ila 35 TL arasında fiyat beklediklerini bu fiyatların altında olabilecek bir rakamların fındık üreticisini mağdur edecektir.

2020 yılanda Ayçiçek fiyatı açıklanmadığı için Ayçiçek üreticisi ton başına 110 ile 1200 TL zarar etmiştir. Bundan Dolayı 2021 yılı için Ağustos ayında Ayçiçek alım fiyatı bir an önce açıklanması gerektiğini ve üreticilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirttiler.

Çeltik fiyatının bir an önce açıklanması ve fiyatların girdi fiyatının hesaplanarak çiftçilerimizi mağdur etmeyecek şekilde fiyat belirlenmesi TKK ve TMO’nun Ağustos ayında çeltik fiyatlarının açıklanmasını.

Besicilik yapan çiftçilerimize girdi fiyatlarına göre zarar etmektedirler 2020 yılanda 40 TL ye kestirildi.2021 yılında ise 41 ile 43 TL arasında besicilik yapan çiftçilerimize devlet tarafından girdi maliyetlerinde sübvanse uygulanması gerektiğini dile getirdiler

Elektrik kesintileri çiftçilerimizi mağdur etmiştir. Elektrik hatlarında gerekli bakımların zamanında yapılmasını talep etmekteler. Üreticilerimiz elektrik kesintilerinden dolayı hem ekim yapamadıklarını hem de zaman kaybettiklerini dile getirdiler.

Alaçam Ziraat Odası Başkanlığında yapılan toplantıya: İlkadım Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş ve ev sahibi olarak Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir katılarak gündemdeki çiftçilerimizin sorunlarını masaya yatırdalar. Yapılan görüşmeler neticesinde birlik ve beraberlik içerisinde her ay bir ilçede toplanarak sorunları gerekli yerlere ilettiklerini ve sorunların çözümü noktasında bizzat ilgilendiklerini dile getirdiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.