bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun İş Dünyasının Cazibe Merkezi Oluyor

EKONOMİ

Samsun Valisi Orhan Tavlı; Organize Sanayi Bölge Müdürleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı; Organize Sanayi Bölge Müdürleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada “Samsun İş Dünyasının Cazibe Merkezi Oluyor, OSB Alanları Genişledikçe Yeni Yatırımlarla İstihdama Katkı Sağlanıyor.

Sahip olduğu avantaj ve sunduğu imkânlarla bölgenin imalat ve tarım alanında üretim, ticaret ve cazibe merkezi konumundaki Samsun, büyüyen ekonomisi, genç/yetenekli/ uzman iş gücü ve sahip olduğu OSB’leri ile bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır.

Birçok sektörde yerli ve milli üretimin durmaksızın devam ettiği OSB’lerin yanı sıra yeni kurulan OSB’lere gelen yatırım başvuruları da Samsun’un bölgenin ticaret ve sanayi başkenti olduğunu destekler niteliktedir.

Samsun genelindeki Organize Sanayi Bölgelerimizden Samsun Merkez OSB aktif olarak faaliyet gösteren 85 firmasıyla 10.829 kişiye, Kavak OSB 34 firmasıyla 1.100 kişiye, Bafra OSB 41 firmasıyla 1.600 kişiye, Havza OSB 12 firmasıyla 650 kişiye, Samsun Gıda İhtisas OSB 20 firmasıyla 1.101 kişiye, Çarşamba OSB 3 firmasıyla 264 kişiye olmak üzere toplam 15.544 kişiye bugün itibariyle istihdam sağlamakta olup, Havza OSB genişleme alanı, Bafra TDİ Sera OSB, Samsun Yeni OSB, Vezirköprü OSB ve Terme OSB’de arsa tahsis çalışmaları başlamıştır. Hedeflenen ise Samsun il genelinde faaliyette olan ve devam eden OSB yatırımlarıyla yaklaşık 20.000 kişiye yeni ek istihdam sağlamak olup, OSB Müdürlerimiz, Müteşebbis Heyet Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyelerinin kararları doğrultusunda bu hedefleri gerçekleştirmek için 7/24 yatırımcı işadamlarımızla el birliğiyle çalışmaktadırlar” ifadeleri kullanıldı.

Vali Orhan Tavlı, 2024 yılının Samsun için bereket yılı olması temennisiyle, Merkez OSB Müdürü Hakan Tütüncüoğlu, Yeni OSB Müdürü Oğuz Keleş, Gıda OSB Müdürü Serhat Semizoğlu, Çarsamba OSB Müdürü Mehmet Dalgıç, Kavak OSB Müdürü Oğuzhan Sarıoğlu, Havza OSB Müdürü Hasbi Altuntaş, Bafra Sera OSB Müdürü Hamit Bozer, Terme OSB Müdürü Bayram Kaya, Vezirköprü OSB Müdürü Salih Sefacı, Bafra OSB Müdürü İsmail Hakkı Koç'a çalışmalarında başarılar diledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.