bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun'da 104 Projeye 14 Milyon Lira Hibe Verildi

EKONOMİ

SAMSUN HABER - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun Koordinatörlüğü, IPARD II programı kapsamında 104 projeye 14 milyon lira hibe verdi.

SAMSUN HABER - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun Koordinatörlüğü, IPARD II programı kapsamında 104 projeye 14 milyon lira hibe verdi.

IPARD II Yatırım Sözleşmesi töreni TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapıldı.

Törende konuşan TKDK Samsun Koordinatörü Bülent Turan, Samsun'da bugüne kadar 844 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Tamamlanan 741 projeye 102 milyon 300 bin lira hibe desteği verdiklerini belirten Turan, "IPARD II döneminde süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, et ve et ürünlerinin işlenmesi, su ürünlerinin işlenmesi yatırımlarına destek veriyoruz. Ayrıca tıbbı aramotik bitkiler, turizm yatırımlarına da destek veriyoruz. Özellikle bölgemizde bu yıl başlanacak olan kültür balığı projelerine de destek vereceğiz." dedi.

IPARD II Yatırım Sözleşmesi programı kapsamında 104 projeye 14 milyon lira hibe vereceklerini aktaran Turan, yatırımcı ve üreticilerle sözleşme imzaladıklarını sözlerine ekledi.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise tarımsal işletmelerin desteklenmesinin üretici ve yatırımcılara büyük katkı sağladığını ifade ederek, "3. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı’nın açılışını dün gerçekleştirdik. Fuara yoğun bir katılımın olması bizi çok mutlu etti. İnşallah hedefimiz önümüzdeki yıllarda bu fuarı uluslararası fuar haline getirmektir. Çünkü Samsun bunu hak ediyor.

Samsun’un tarımdaki kapasitesi ve potansiyeli çok yüksektir. Tarımın her alanında ilimizde üretim yapılıyor. Türkiye ve dünya için önemli besin ürünlerini burada üretiyoruz. O yönüyle çok önemli bir ildeyiz. Şüphesiz bu üretimin artırılması insanlarımıza daha çok kazanç getirmesi içinde planlı programlı çalışmamız lazım. Çalışmalarımızı hükümetimizin programlarına uyumlu yapmamız gerekir. Bu çerçevede Tarım Bakanlığımızın kurmuş olduğu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) çok önemsiyoruz. Bu projelerin halkımıza çok iyi anlatılması lazım. Arkadaşlar, Kaymakamlık ve Valilik yaptığım dönemlerde bizim çaresiz kaldığımız konulardan birisi istihdamdır. İnsanlar kendi köyünde, kendi arazisinde iş yapmaları için devletimiz % 70’e kadar hibe veriyor. İşte bu destekler bence çok önemlidir. Biz buradan insanlarımıza diyoruz ki lütfen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) sitesini çok iyi inceleyin.

Bugün burada 104 projeye 25 milyon TL’ye yakın kredi vereceğiz. Bunun 14 milyonu hibedir. Bundan dolayı bu projelere müracaat eden, sözleşme imzalayan arkadaşları tebrik ediyorum. İnşallah bu projeler başarılı bir şekilde sonuçlanır. Bu projelerin başarılı olması demek, hem TKDK’nın başarısı, hem de sözleşme yapacak arkadaşlarımızın başarısıdır. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hem uzman kadrosuyla, hem de brifingleriyle sizleri aydınlatacaktır. Ben bu organizasyondan dolayı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörlüğüne çok teşekkür ediyorum. Sözleşmelerin sözleşmeyi yapan arkadaşlara, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.