bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, Sürmeli Organik Tarım ve Pazarını Anlattı

EKONOMİ

Ordu’nun İkizce ilçesinde “Örgütlenme ve pazarlama temelinde, tarımda sürdürülebilir kalkınma” konulu program düzenlendi.

Ordu’nun İkizce ilçesinde “Örgütlenme ve pazarlama temelinde, tarımda sürdürülebilir kalkınma” konulu program düzenlendi.

İkizce ilçe Belediyesi ile İkizce Organik Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde gerçekleşen program ilgi gördü.

İkizce Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya programda yaptığı konuşmada, “İkizce ilçemizde hangi projeleri hayata geçirebiliriz, örnek güzel uygulamalardan kendimize nasıl pay çıkarabiliriz, bunun arayışı içerisinde olacağız. Bunu da en kısa zamanda belediye başkanımızla birlikte hayata geçireceğiz ve ilçemizin kalkınmasına katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

man Kaygı da yaptığı konuşmada, “Ordu Büyükşehir Belediyemizle birlikte bir çalışmamız var. Büyükşehir Belediyemiz Organik tarımla ilgili 6 adet anonim şirket kurdu. Üreticinin fasulyesi dahi varsa organik olacak. Pazarı, ulaşımı büyükşehir ve alt belediye olarak ilçe belediyeleri üstlenecek. Ama işin önce alt yapısı, toprağımızı nasıl kullanacağız? Yani sağlıklı bir toprak organik tarımdan geçer. Sağlıklı bir insan ömrü organik tarımdan geçer. Bu programın faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Programa Samsun Büyükşehir Belediyesi Kalkınma Daire Başkanı Eyüp Elmas, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali Kemal Ayan ve Eski CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, konuşmacı olarak katıldılar.

OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Sürmeli Mahallesinde yürüttükleri organik tarım ve organik pazarla ilgili bilgiler aktardı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.