bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Orta Karadeniz Bölge Planı Doğrulama Çalıştayı Yapıldı

EKONOMİ

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) bugüne kadar elde ettiği tespitler ile stratejik amaç ve hedef öngörülerinin tartışıldığı Doğrulama Çalıştayı’nı gerçekleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda “Orta Karadeniz Bölgesi 2024-2028 Bölge Planı” hazırlık çalışmalarını yürüten Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) bugüne kadar elde ettiği tespitler ile stratejik amaç ve hedef öngörülerinin tartışıldığı Doğrulama Çalıştayı’nı gerçekleştirdi.

Ajans, faaliyet gösterdiği 2024-2028 Bölge Planı hazırlık sürecini Mayıs ayı sonunda Bölge illerinde gerçekleştirdiği geniş katılımlı çalıştaylar ile başlatmıştı. İl çalıştaylarının ardından araştırma ve saha çalışmaları ile devam eden süreç, 25 Ekim’de Tokat ilinde gerçekleştirilen Doğrulama Çalıştayı ile sürdürüldü.

Doğrulama Çalıştayı’na Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik, OKA Genel Sekreteri İ. Ethem Şahin, OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi (YDO) İl Koordinatörü Mehlika Dicle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Hasan Sanalmış ve OKA uzmanları katılırken; OKA Bölge Planı Koordinasyon Ekibi tarafından moderasyonu yapılan üç farklı masada, davetli kurumlardan 46 katılımcı yer aldı.

 “İlk aşamayı tamamlamış olacağız”

Doğrulama Çalıştayı’nın açılış konuşmasını yapan OKA Genel Sekreteri İ. Ethem Şahin, bu çalıştayın tamamlanmasıyla birlikte Bölge Planı hazırlık sürecine ilişkin ilk aşamanın tamamlanacağını söyleyerek, katkılarından ötürü katılımcılara teşekkürlerini iletti.

“Değişmeyen tek şey değişimdir”

Çalıştayın açılışında konuşan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu da konuşmasında, Dünyada hızla değişim ve gelişim yaşandığına, bu ortamda fırsatları değerlendirebilenlerin ilerleyebildiğine dikkat çekerek; aylardan beri devam eden Orta Karadeniz Bölge Planı çalışmalarında olduğu gibi, Bölge Planlarının şehirlerin artılarını eksilerini, zayıf ve güçlü yönlerini ortaya koyarak yürütülen çalışmalara yön verdiğini ifade etti.

Başkan Eroğlu, çalıştayın ve Bölge Planı çalışmalarının sonuçlarını merakla beklediklerini de söyleyerek, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na yürüttüğü çalışmalar ve sağladığı destekler için teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarından sonra Bölge Planı Hazırlık Süreci Sunumu gerçekleştirildi ve çalıştay üç oturumda tamamlandı.

Doğrulama Çalıştayı’nın yapılmasıyla birlikte, Orta Karadeniz Bölgesi 2024-2028 Dönemi Bölge Planı taslağı tamamlanacak olup, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacak BGUS ve bölge planları taslaklarının 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.