bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Mutfaklarda Yangın Var!

EKONOMİ

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İl Başkanı Fatih Türkel, Vezirköprü İlçe Başkanı Onur Bayburtlu ve beraberindeki heyetle; Vezirköprü Pazar yerinde vatandaş ve esnafın sorunlarını dinlediler.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İl Başkanı Fatih Türkel, Vezirköprü İlçe Başkanı Onur Bayburtlu ve beraberindeki heyetle; Vezirköprü Pazar yerinde vatandaş ve esnafın sorunlarını dinlediler.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek “Satıcıların, ürün temininde sıkıntılar yaşadığı, tarım girdi fiyatlarının aşırı artış göstermesi sonucunda üreticiden ürünleri pahalı temin etmek durumunda kaldıklarını, fakat pazara getirdikleri ürünleri satmakta zorlandıklarını, aynı ürünü birden fazla pazara taşımak zorunda kalmaktayız. Tüketiciler ise, fiyatların yüksekliği nedeniyle pazardan ürün alırken zorunlu ürünleri alıp, ihtiyaçları kısıtlı harcamalarla yapmaktayız. Siftah yapmadan dükkânını kapatan esnafların feryatlarını duyduk.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Halkın hissetmiş olduğu çarşı- Pazar enflasyon rakamları ile Tük’in açıklamış olduğu rakamların örtüşmediğini, 19 yıldır ülkeyi yönetenlerin her dönem fiyatların artışından suçlular yaratığına tanıklık ediyoruz. Bir dönem soğan ve patates üreticileri ile bu işin ticaretini yapanlar terörist ilan edilmiş idi, şimdilerde ise zincir marketler suçlu ilan ediliyor. Öngörüsüz iktidar, önce vatandaşına üretmek için gerekli destekleri vermesi gerekirken, zorlama ile fiyatların kontrol altına alınması sağlanamaz. Zabıta ve Polisiye tedbirler ile fiyatların düzenli, dengeli hale gelmesi beklenemez.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 19 yıldır ülkeyi yönetenlerin halkın temel ihtiyaçları doğrultusunda üretim yaptırmak yerine; ithalat yolunu seçerek yabancı ülkelerin ürünlerini ithal ettiriyoruz. Ayçiçeği hasat zamanında ithalatta vergilerin sıfırlanması çiftçiyi ezdirdi. Bu durum açıkça yabancı ülkelerin üreticilerine destek vermek, üç beş ithalat yapan firmaya rant sağlamaktır. Ülkemizde üretiminin artırılması için üreticiye gerekli ve yeterli desteğin sağlanması çok önemlidir. Tarımda girdi fiyatları; Gübre, Mazot, Tohum ve ilaçta fiyatların çok artması, çiftçiye verilen desteklerin azlığı üretimi durdurmuştur.

Zeybek; Hükümetle görüşme ortamı kalmadığından sanayici yatırımlarını yapamaz durumdadır. Çarşı- Pazar ve esnafla sohbetlerimizde; geçen yılları arar olduk, fiyatlara ulaşmak mümkün değil, devletin kurumlarının açıklamış oldukları enflasyon rakamları bizim Pazar yerlerine uymuyor.

Zeybek; Doğal gaz ve kömür fiyatlarının ikiye katlandığı, çok olumsuz şartlarda geçireceğimiz bir kış bütün insanlarımızı bekliyor. Enerji fiyatları sürekli artırılırken, gıda fiyatlarında yaşanacak artışların vatandaşlarımızın yaşamını olumsuz etkiliyor. Bütün yetkilileri uyarıyoruz! Kış girmeden gerekli tedbirleri alın ve vatandaşlarımıza yardımcı olunuz” Dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.