bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ladik’te Laleler Geçim Kapısı Olurken Güzelliğiyle de Büyüledi

EKONOMİ

Dikilen 15.000 adet olmak üzere 10 ayrı renk ve çeşitte lale soğanlarının çiçeklenmesi ile birlikte Lâdik İlçesinde lale soğanı şenliği gerçekleştirildi.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenen Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında 2022 yılında uygulamaya konulan Samsun İli Çiçek Soğanı Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Pazarlanma Olanaklarının Araştırılması Alt Projesi kapsamında dikilen 15.000 adet olmak üzere 10 ayrı renk ve çeşitte lale soğanlarının çiçeklenmesi ile birlikte Lâdik İlçesinde lale soğanı şenliği gerçekleştirildi.

Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında Ladik Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi (LAODİKEA) üyesi 16 kadın üretici ile birlikte yürütülen proje de her bir kooperatif ortağının yaklaşık 50 Bin lira kar etmesi bekleniyor. 

Üretilen lale soğanlarının hasadından sonra elde edilen ürünle daha fazla üreticiye geçim kaynağı olması ve bölgede üretimin yaygınlaştırılması planlanıyor.

Düzenlenen program DOKAP Başkan Vekili Şeref DEMİR, Belediyesi Başkan Vekili Celal TUZCU, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim SAĞLAM, Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat DEMİR, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali KORKMAZ, Ladik LEODİKEA Kadın Koop. Başkanı Derya ÖZER, Tarım ve Orman İlçe Müdürleri, Şube Müdürleri, teknik personel, Kooperatif ortakları ve katılımcılar eşliğinde gerçekleştirildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.