bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Koyunlar İçin Püskürtmeli Seyyar Banyoluk Projesi Dağıtım Töreni Yapıldı

EKONOMİ

Samsun’un Bafra ilçesinde DOKAP kaynaklı, Koyunlar İçin püskürtmeli seyyar banyoluk ve kırkım makinası dağıtımı töreni düzenlendi.

Samsun’un Bafra ilçesinde DOKAP kaynaklı, Koyunlar İçin püskürtmeli seyyar banyoluk ve kırkım makinası dağıtımı töreni düzenlendi.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) kaynaklı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde ve Samsun İli Koyun Keçi Birliği katkılarıyla hazırlanan Koyunlar İçin Püskürtmeli Seyyar Banyoluk Projesi kapsamında püskürtmeli seyyar banyoluk ve kırkım makinasi dağıtımı töreni Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi.

Törene Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜKMEN, Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Şeref DEMİR, Samsun İli Koyun Keçi Birliği adına Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Dilek FANİOĞLU, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Rukiye PINAR ve Teknik Personeli, Yetiştirici Birlikleri Başkanları, Oda Başkanları, İlçe Müdürleri ve personelleri katıldı.

Koyunlar İçin Püskürtmeli Seyyar Banyoluk Projesi ile komisyon ile sürü yoğunluğuna göre belirli gruplara ayırarak ilçelere 12 adet püskürtmeli seyyar banyoluk ile 30 adet ise kırkım makinesi alımı yapılmıştır. Alımı yapılan banyoluklar Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün deposunda, kırkım makineleri ise Birlik Merkezinde depolanmak üzere Samsun İli Koyun ve Keçi Birliğine teslim edilmiştir. Proje ile koyunlarda paraziter mücadele yapılırken banyoluk sayesinde gebe koyunlardaki atık yapmanın, kırkım makinesi ile yaralanmaların önüne geçilecek ve zamandan kazanılacaktır. Projenin süresi 24 ay, maliyeti ise 725.160.000,00 TL’dir. Proje %80 DOKAP destekli olup % 20 si Samsun İli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından karşılanmıştır.

Proje kapsamında 12 adet koyun banyoluğu ve 30 adet şaftlı kırkım makinası 17 ilçeye kullanım ihtiyacına binaen, sadece birlik üyelerine olmak üzere Vezirköprü İlçesine 2, Bafra, 19 Mayıs, Havza, Ladik, Çarşamba, Terme, Salıpazarı, Ayvacık, Alaçam, Yakakent, Canik, İlkadım, Atakum, Tekkeköy ilçelerine birer; Kavak ve Asarcık İlçelerinde ise ortak kullanılmak üzere bir adet banyoluk dağıtılacaktır. Kırkım makineleri kırkımın önce başladığı yerlerden dağıtılmaya başlanarak ihtiyaca göre diğer ilçelere gönderilecektir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.