bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kızılırmak Sulama Birliği 2020 Yılı Sulama Sezonuna Hazırlanıyor

EKONOMİ

Samsun'un Bafra ilçesinde Kızılırmak Sulama Birliği 2020 yılı Sulama sezonuna bütün olumsuzluklara rağmen tam kadro hiç hız kesmeden hazırlıklarını sürdürüyor.

Samsun'un Bafra ilçesinde Kızılırmak Sulama Birliği 2020 yılı Sulama sezonuna bütün olumsuzluklara rağmen tam kadro hiç hız kesmeden hazırlıklarını sürdürüyor.

Bafra Kızılırmak Sol sahil Sulama Birliği Müdürü Ziraat Mühendisi Bekir Kaya yaptığı açıklamada; “ 2019 yılı sulama sezonunu 10. Ayın 15’i itibariyle tamamladık. 100 bin dönümlük bir sulama alnımız var. Bizim mesa alnımızda çeltik % 77’sini teşkil ediyor. Sıkıntılarımız olmasına rağmen sezonu çok güzel bir şekilde bitirdiğimize inanıyoruz. Çiftçilerimizin de memnuniyetlerinden bu ortaya çıkıyor. 2020 sezonu çalışmalarımıza da suyu kapatmış olduğumuz tarih itibariyle başlamış bulunduk” ifadelerini kullandı.

Ziraat Mühendisi Bekir Kaya; “Bizim her yıl yaptığımız rutin çalışmalarımız var. Mayıs ayının 1’inde suyu verdiğimiz için bu tarihe kadar drenaj kanallarımızı temizledik, kanaletlerimizin dış ve iç temizliğini yaptık, Kırılan, dökülen ana kanallarımızdaki beton tamiratlarımızı tamamladık. Ayrıca kanal etrafındaki dikenlere ilaçla mücadelemizi gerçekleştirdik. Mart ayı itibariyle çalışmalarımızın hemen hemen yüzde 90’ı tamamlanmış halde. Sadece servis yollarımızın stabilize ihtiyaçları var, onları yerine getireceğiz. Bir de pompalarımız var 50 tane, şebekeye suyu tahliye yapmış olduğumuz. Şu anda onlarında bakımları bitmiş durumda. Artık yapılan çalışmaları gözden geçirdikten sonra 1 Mayıs itibariyle suyu vermeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.