bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kırsal Kalkınma Destekleri Tanıtım Toplantıları Başladı

EKONOMİ

Kırsal Kalkınma Destekleri Programı hakkında Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM açıklamalarda bulundu.

Kırsal Kalkınma Destekleri Programı hakkında Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü İbrahim Sağlam yaptığı açıklamada; “Kırsal Kalkınma Destekleri Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları A iş Planı ve B İş Planı müracaatları 09 Aralık 2022 tarihi itibariyle başlamıştır. Yatırımcılarımız bu kapsamda Bakanlığımızın internet sitesi üzerinden başvurularını yapabileceklerdir.

Kırsal Kalkınma Desteklerinin tanıtılması amacı ile 17 ilçede tanıtım toplantıları düzenlenecektir. İlk toplantımız Çarşamba ilçesi Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilmiştir. Toplantıya yatırımcılarımız ve üreticilerimiz yoğun ilgi göstermişlerdir. Tanıtım toplantılarında Kırsal Kalkınma Destekleri programı kapsamındaki 50 bin TL ile 7 milyon TL arasındaki tarıma dayalı sanayi tesislerine proje karşılığı verilebilecek olan hibeler ile üreticilerimize 5 bin TL ile 500 bin TL arasındaki tarım makinelerine verilebilecek hibe uygulamaları hakkında bilgiler verilmektedir. Bizler Bakanlık olarak ilimizde tüm Yatırımcılarımızın ve Üreticilerimizin bu hibe programından haberdar olmaları ve bu desteklemelerden yararlanabilmeleri için ekiplerimizle birlikte her türlü gayreti göstermekteyiz. Bu program ve hibe destekleri hakkında daha detaylı bilgi almak için İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüze ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir. Programdan ve hibelerden haberdar olan tüm Yatırımcılarımızın ve Üreticilerimizin çevrelerini de haberdar etmeleri ilimize daha fazla kaynak aktarılmasında önem arz etmektedir.

Programın ve Yatırımların İlimiz tarımına, tarım sanayiine ve yatırımcılarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.