bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İstediğin Kadar Topla, Topladığın Kadar Öde

EKONOMİ

Samsun'un Bafra ilçesinde hasatına başlanan erkenci kirazın kilogramı 15-20 liradan alıcı buluyor.

Samsun'un Bafra ilçesinde hasatına başlanan erkenci kirazın kilogramı 15-20 liradan alıcı buluyor.

Kiraz üreticisi Mustafa Şeker ise sezonu mayıs ayının ikinci haftasından itibaren “Early burlat" cinsi kirazla açtıklarını ve kilogramını 15-20 liradan sattıklarını belirtti.

12 yıldır kiraz yetiştiriciliği yaptığını belirten Şeker, "Her sezon yaklaşık bir veya bir buçuk ton ürün elde ediyorum. Kirazın kilogramını tarlada 15 ila 20 lira arasında satıyorum. Samsun bölgesi ve çevre ilçelerde yaşayan aileler kendi meyvelerini toplayıp kasalara koyuyor. Piknik havasında aileler ve çocukları gönüllerince bahçede koşup eylenirken diledikleri her meyveden ücretsiz olarak yiyebiliyorlar. Yani bahçemizde oldukları sürece yedikleri hiçbir meyveden ücret talep etmiyoruz. tamamen bedava. Evlerine götürmek için topladıkları meyvenin yani Kirazı bahçe kapısı çıkışında tartarak parasını verip gidiyorlar. Amacımız burada aşırı para kazanmak değil, elde edilen gelirle bahçemizin bakım ve ağaçların beslenmesini gerçekleştiriyoruz " diye konuştu.

5 CİNS KİRAZ YETİŞTİRİYORUZ

Öte yandan bahçenin üretim danışmanlığını yapan Özdemir Fidancılık yetkilisi Recep Özdemir, meyve yetiştiriciliğinde kimyasal ilaç kullanmadıklarını, tamamen organik gübre ve bitki besleme elementleri ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Açıklamasını sürdüren Özdemir, “Bahçede 5 çeşit kiraz cinsi olduğundan Mayıs ayının 15'inde başlayan kiraz hasadımız Ağustos ayına kadar sürüyor. Bununla birlikte diğer meyvelerimizin satışı da kiraz da olduğu gibi vatandaşlarımız kendileri toplayarak topladıkları meyvelerin tartılımın dan sonra ödemesini yaparak bahçeden ayrılıyorlar. Ekim ayının sonuna kadar devam satışlarımızın sonunda, bahçe ve ağaç bakımına başlıyoruz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.