bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İş İnsanı Osman Parlak; Senegal’li Misafirlerini Ağırladı

EKONOMİ

Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği başkanı Osman PARLAK; Senegal Dakar Cheikh Anta Diop Üniversitesi Su Ürünleri ve Balıkçılık Enstitüsü Müdürü Prof. Alassane SARR ve Prof. Dr. Jean FALL’ı misafir etti.

Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği başkanı Osman PARLAK; Senegal Dakar Cheikh Anta Diop Üniversitesi Su Ürünleri ve Balıkçılık Enstitüsü Müdürü Prof. Alassane SARR ve Prof. Dr. Jean FALL’ı misafir etti.

Tokat Üniversitesi ile Senegal Dakar Cheikh Anta Diop Üniversitesi arasında ikili işbirliği çerçevesinde, ziyaret eden Su Ürünleri ve Balıkçılık Enstitüsü Müdürü Prof. Alassane SARR ve Prof. Dr. Jean FALL için teknik gezi programı gerçekleştirildi.

Tokat Üniversitesinden yapılan açıklamada; “Üniversitemiz ile Senegal Dakar Cheikh Anta Diop Üniversitesi arasında ikili işbirliği çerçevesinde, Fakültemizi ziyaret eden Su Ürünleri ve Balıkçılık Enstitüsü Müdürü Prof. Alassane SARR ve Prof. Dr. Jean FALL için teknik gezi programı gerçekleştirildi. Tokat ve Samsun’daki Balıkçılık alanında faaliyet gösteren tesislere yapılan teknik geziye konuk öğretim üyeleri ile fakültemiz öğretim elemanları Prof. Dr. Nihat YEŞİLAYER, Prof. Dr. Arda YILDIRIM, Dr. Öğr. Üye. Ekrem BUHAN ve Dr. Doğukan KAYA katıldı. 1 Kasım tarihinde Alpoğlu su ürünleri firmasının Tokat merkeze bağlı kara tesisinde kuluçkahane, büyütme havuzları, Almus ve Erbaa ilçelerindeki baraj göllerindeki kafes balıkçılık tesisleri ziyaret edildi. 2 Kasım tarihinde ise Samsun’daki Kızılırmak Su Ürünleri balık işleme fabrikası, Sürsan balık unu, balık yağı ve yemi fabrikası ile Kuzey Su Ürünlerine ait Derbent Baraj Gölündeki kafes balık işletmesi ziyaret edildi. İşletme sahipleri tesisler ve faaliyetleri konusunda katılımcılara detaylı bilgilendirme yaptı” denildi.

Açıklamada ayrıca; “Teknik geziye destek veren üniversitemiz Rektörlüğüne, TOGÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne, Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği başkanı Osman PARLAK’a, tesis sahipleri Ahmet ALPOĞLU’na, Hasan DEMİRCİOĞLU’na ve fakültemiz öğretim elemanlarına teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.