bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Havza OSB’de 10 Fabrikanın Temeli Törenle Atıldı

EKONOMİ

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve protokol üyeleriyle birlikte, Havza Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilecek 10 fabrikanın temel atma törenine katıldı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve protokol üyeleriyle birlikte, Havza Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilecek 10 fabrikanın temel atma törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, 960 dönüm üzerinde 43 adet sanayi parseli bulunan Havza Organize Sanayi Bölgesine tüm altyapı tesislerinin tamamlanmış olması ve konumu nedeniyle yatırımcılarımız tarafından yoğun talep gösterildiğini ifade eden Vali Dağlı, tahsisi yapılan 29 parselden 5’inde üretime geçildiğini, 5’inde inşaatın devam ettiğini, 9’unda proje çalışmalarının devam ettiğini ve 10’unun da bugün toplu olarak temelinin atıldığını belirterek, bugün itibarıyla üretimde olan firmalarda 220 kişinin istihdam edildiğini, ancak Havza OSB’nin genişleme alanı hariç 960 dönümlük arazisi üzerindeki parsellerinin tamamıyla faaliyete geçmesi durumunda 3.500’ün üzerinde kişiye istihdam sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Önümüzdeki yıllarda oluşacak taleplerin de karşılanabilmesi için OSB’nin bitişiğindeki arazinin de bölgeye kazandırılması amacıyla gerekli çalışmaların Valiliğimiz koordinesinde Havza Belediyesi ile Havza Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatıldığını ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza gerekli başvuruların yapıldığını dile getiren Vali Dağlı, “Havza OSB’miz KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz veya kâr payı desteği gibi birçok avantajın bulunduğu 5. Bölge avantajlarından yararlanmaktadır. Havza OSB ayrıca, Samsun İl Merkezine 35-40 dakika mesafede olmasının yanı sıra kara, deniz, hava ve demiryolu olmak üzere 4 ulaşım ağına da yakın olması nedeniyle yatırımcılarımıza çok önemli yararlar sağlamaktadır.” dedi.

Elektrik, su, yağmur hattı, telekom hattı ve kanalizasyon alt yapısı tamamlanan ve pis su arıtma tesisi de mevcut olan OSB’nin enerji nakil hattının da Ladik Trafo Merkezinden çekildiğini ve dağıtım lisansının mevcut olduğunu, bundan dolayı da firmaların elektriği daha uygun fiyatla kullandığını belirten Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, tüm bu avantajlarıyla Havza Organize Sanayi Bölgesinin sadece bölgesel kalkınma olarak değil ülkemizin kalkınması yolunda da önemli adımların atıldığı bir sanayi bölgesi olacağını ifade ederek, “Havza OSB’ye yapılan her yatırım üretim, istihdam, ihracat ve büyümeyi artıracaktır.” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.