bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Halk Elinde Anadolu Mandası Islahı Ülkesel Projesi

EKONOMİ

Samsun’da Halk Elinde Anadolu Mandası Islahı Ülkesel Projesi yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Samsun’da Halk Elinde Anadolu Mandası Islahı Ülkesel Projesi yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirildi.


Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada; “Halk Elinde Anadolu Mandası Islahı Ülkesel Projesi kapsamında 08.12.2022 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda Tagem Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanlığından Zir. Yük. Müh. Özden SARIKAYA, Samsun ve Giresun İlleri Proje Liderleri, Samsun ve Giresun Damızlık Manda Yetiştiricileri Birlik Başkanları ve teknik personelleri, Samsun ve Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürleri ile teknik personellerinin katılımları ile gerçekleştirildi.


Saf yetiştirme ve seleksiyon yöntemi kullanılarak ıslah çalışmalarının yürütülmesi, gelecekte birliklere ve çiftçilere kendi ıslah sistemlerini kurmaları konusunda uygulamalı eğitimlerin yapılmasının amaçlandığı proje toplantısında verim kaydı alınan ancak Proje Liderlerinin önerisi ile projeden çıkarılan ya da projeye dahil edilen yetiştiriciler ile birlikte bütçe uygulamaları görüşüldü.


Proje İlimizde 2011 yılında Bafra, Çarşamba ve Ondokuzmayıs İlçesinde başlamış ve 2013 yılında Vezirköprü 2016 Ladik ilçesinde dahil edilmesi ile birlikte toplam 5 ilçede Üniversite, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Manda Yetiştiricileri Birliği ile ortak yürütülmektedir.


Proje kapsamındaki yetiştiricilere her yıl yayınlanan Tarımsal Desteklemelere ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen miktarlarda hayvan başına destekleme yapılmaktadır.


Proje kapsamında 2021 yılında 96 işletmede 1408 malak için 316.800 TL, 3300 manda için 2.594.520 TL ödeme yapılmıştır.


2022 yılı boğa ve yıl içerisinde doğuran anaç manda için 2000 TL, yıl içerisinde doğurmayan anaç manda için 1200 TL, damızlığa ayrılan manda (düve, tosun) için 1300 TL destekleme ödemesi yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.