bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Gökçeboğaz Tarım Kredi Kooperatifi Hizmet Binası Açıldı

EKONOMİ

Alaçam İlçesinde bulunan 1124 sayılı Alaçam Gökçeboğaz Tarım Kredi Kooperatifi’nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Alaçam İlçesinde bulunan 1124 sayılı Alaçam Gökçeboğaz Tarım Kredi Kooperatifi’nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Samsun Bölge Birliği faaliyet alanında yer alan Gökçeboğaz Tarım Kredi Kooperatifinin, hizmet kalitesini artırmak amacıyla yapımına başlanan yeni hizmet binası ve deposu hizmete açıldı. Gökçeboğaz Tarım Kredi Kooperatifinin açılışına Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Belediye Başkanı İlyas Acar, Alaçam İlçe Tarım ve Oran Müdürü Şenol Özcan, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Yasin Cebeci, Bölge Müdür Yardımcısı Harun Murat Çakın, Kooperatif Müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Yasin Cebeci açılış konuşmasında şu bilgileri verdi, Bölge Birliğimizin Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Temsilcileri Kooperatifimizin yönetim-denetim kurulu üyeleri, değerli üreticilerimiz ve değerli misafirlerimiz.

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği olarak inşaatını tamamladığımız bir tesisin daha bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.

Samsun Bölge Birliği olarak 4 ilde 66 birim kooperatif ile 50 bin çiftçi ortağımıza hizmet sunmaktayız. Faaliyetlerimizi yıldan yıla arttırmakta, her geçen gün daha fazla üreticinin hayatına dokunmaktayız. Üreticilerin girdi ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra son yıllarda ürün alım faaliyetlerimize de ağırlık vermiş, hasat sonrasında üreticinin ürününe pazar bulma kaygısını ortadan kaldırmış ve üreticimizin ürününü Tarım Kredi Kooperatiflerine daha iyi fiyat ve şartlarda teslim etmesinin önünü açmış bulunmaktayız. Bu anlamda, Bölge Birliğimize bağlı kooperatiflerce 2022 yılı içerisinde; 45 bin ton çeltik, 19 bin ton ayçiçeği, 12 bin ton mısır, 15 bin ton arpa, 1.7 bin ton fındık, 3 bin ton soya, 5 bin ton yaş sebze-meyve alımıyla, toplam 1.2 milyar TL tutarında ürün alım işlemi gerçekleştirilmiştir. Bölge Birliğimize bağlı kooperatiflerce üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu başta gübre, tohum, yem, zirai ilaç, motorin olmak üzere 1,2 milyar TL de girdi satışı yapılarak 2,4 milyar TL ciro yapılmıştır.

Özellikle Samsun ilimiz Tarım Kredi Kooperatiflerince özel bir yere sahip olup, sadece Samsun ilimizde 45 bin ton çeltik alımı gerçekleştirilerek toplamda 650 milyon TL tutarında üreticilerimize ödeme yapılmıştır. Bu haliyle Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun’un en büyük çeltik alıcısı konumuna gelmiştir. Bugün sayıları hızla artan Tarım Kredi Kooperatif marketlerde tüketiciye sunulan pirinçlerin çoğunda Samsunlu çiftçilerimizin emeği bulunmaktadır.

Değerli misafirlerimiz,

Bugün yeni hizmet binasının açılışını yapacağımız 1124 Sayılı Gökçeboğaz Tarım Kredi Kooperatifimiz, 1948 yılında kurulmuş, şu an 9 mahallede yaklaşık 400 kayıtlı ortağı ve yüzlerce sair üreticiye hizmet vermektedir. Gökçeboğaz kooperatifimiz 2022 yılı içerisinde üreticilerimizden yaklaşık 4 bin ton çeltik alımı yaparak 54 milyon TL tutarında ödeme yapmış, üreticilerimizin 15 milyon TL tutarında tarımsal girdi ihtiyacını karşılamıştır. 

Kooperatifimizin 50 yıldan fazla bir süre önce yapılmış olan eski hizmet binası ekonomik ömrünü tamamlamış ve ihtiyaçlara cevap veremez hale gelmişti. Bunun yerine 2021 yılında inşaatına başladığımız 750 ton kapasiteli deposu, tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde planlanmış ofis alanı, daha kullanışlı hale getirdiğimiz açık alanı ile Gökçeboğaz kooperatifimiz bundan sonraki süreçte siz değerli çiftçilerimize daha iyi şartlarda hizmet verecek hale getirilmiştir.

Yine Tarım Kredi Kooperatifleri olarak sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda son iki yıldır hızlı bir marketleşme sürecine girmiş ve Tarım Kredi Kooperatif marketler 1500 mağaza sayısını aşmış bulunmaktadır. Bu kapsamda yeni bir mağaza modeli olarak Mini Koop Marketler kooperatiflerimiz ile aynı çatı altında faaliyet göstermeye başlamıştır. Bugün Gökçeboğaz kooperatifimiz hizmet binasıyla birlikte hemen yanında Mini Koop. Marketimizin de açılışını sizlerle birlikte yapmış olacağız.

Açılışını yapacağımız kooperatif hizmet bölmeli depo tesisi ve Mini Koop Marketimizin hayırlara vesile olmasını temenni eder, katılımızdan dolayı bir kez daha teşekkür ederim dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Yasin Cebeci’nin açılış konuşması sonrası Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman ve Belediye Başkanı İlyas Acar’da birer konuşma yaparak yapılan yatırımın ilçemize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular.

Konuşmalar sonrası protokol üyeleri tarafından 1124 sayılı Alaçam Gökçeboğaz Tarım Kredi Kooperatifi’nin yeni hizmet binasının kurdelası kesildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.