bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Geçmişte Yetiştirilen Zeytin Çeşitleri Samsun’a Tekrar Kazandırılacak

EKONOMİ

Samsun Tarım ve Orman il Müdürlüğü; 2 Yılda 124 Üreticimizin 560 Dekar Alanına 16800 Adet Zeytin Fidanı Dikimini Destekledi.

Samsun Tarım ve Orman il Müdürlüğü; 2 Yılda 124 Üreticimizin 560 Dekar Alanına 16800 Adet Zeytin Fidanı Dikimini Destekledi.

İl Müdürü İbrahim Sağlam ; “İlimizde takriben 50 yıl önce geniş alanlarda yetiştirilen ülkemizde Gemlik başta diğer zeytin çeşitlerinden verim, adaptasyon ve kalite anlamında çok daha avantajlı Samsun’a özgü Zeytin çeşitleri olan Samsun Yağlısı, Samsun Salamurası, Samsun Ufak Tuzlamalığı çeşidi 7 adet zeytin fidanlarını İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsünden damızlık üretim metaryelleri olarak getirildiğini, bu fidanları çelikleme yöntemi ile çoğaltmak için Orman Fidanlık Müdürlüğünde özel bir ortam hazırlandığını, bu 7 adet Samsun’un öz zeytin fidanlarından elde edilecek fidanlar ile önümüzdeki yıllarda çok büyük alanlarda yeni zeytin bahçeleri kurulacaktır” dedi .

Aynı zamanda İl Müdürlüğü özellikle Atıl arazilerde, dezavantajlı arazilerde, diğer ürünlerin yetişemediği yada zor yetiştirilen alanlar başta olmak üzere Samsun Tarım ve Orman il Müdürlüğü; 2 Yılda 124 Üreticinin 560 Dekar Alanına 16800 Adet Zeytin Fidanı Dikimini Destekleyerek Yep Yeni Bir Projeye Başladı.

Samsuna Özgü Zeytin Çeşitleri İle İlimize Yeni Zeytinlik Mahalleri Kurulacak diyen il Müdürü Sağlam Zeytinciliğin ilimize hayırlı olmasını diledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.